Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

CUMHURBAŞKANININ MEZHEBİ

CUMHURBAŞKANININ MEZHEBİ

Türkiye’de sürekli Sünni-Alevi tartışması yapılıyor. Sünni Müslümanlar diyorlar ki: “İslam’ı biz temsil ediyoruz. Alevilik, Şia, Mutezile gibi mezhepler batıl, bunların iman ve ibadetleri eksik…”

Orta Çağ özellikli dinî oluşumlar, başında Ali Erbaş gibi kifayetsiz kişilerin bulunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı yıllarca böylesi asılsız ve bölücü propagandalar yaptılar, halkımızı ayrıştırdılar. Bizi yirmi iki yıldır inanç istismarıyla yöneten Recep Erdoğan, cemevlerine, “Cümbüş evi” diyerek Alevi yurttaşlarımızı incitti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na: “Kökeninden, meşrebinden endişe ediyorsan seni ben koruyacağım. Kılıçdaroğlu sen Alevi olabilirsin. Bunu rahat rahat söyle. Ben Sünni’yim. Hadi Alevi olduğunu açıkla sana” sözleriyle soy ve mezhep çağrışımları yaptı, kafaları karıştırdı, vicdanları incitti.  Oysa soy ve inanç üzerinden politika yapmak kimsenin hakkı değil.

Kılıçdaroğlu niye soy ve meşrebinden (mezhep) endişe etsin? Kılıçdaroğlu ırk ve mezhebi yüzünden hangi tehlike ile karşı karşıya ki Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu koruyacak? Böyle laf olmaz. Hukukun ve evrensel değerlerin yaşadığı bir yerde insanlar ırk ve inancından dolayı tehlike yaşamazlar.

İnsanlar herhangi bir ırka mensup olup olmama iradesine sahip değiller. Herkesin kendi ırkını sevme ve yüceltme hakkı var. Bildiğimiz kadarıyla Kılıçdaroğlu Türkmen soyundan gelen, devlet terbiyesi almış, çalmamış, yalanı-dolanı olmayan, din simsarlığı yapmayan bir politikacı.

Recep Erdoğan olarak senin: “Ben Gürcü’yüm. Ben Sünni’yim. Hem laik,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       hem Müslüman olunmaz” deme hakkın varsa, Kılıçdaroğlu’nun da: “Ben Türkmen’im. Ben Alevi’yim. Ben cumhuriyetçiyim” deme hakkı var.

Osmanlı’yı hatırlayalım. Damarlarında başka ırkların kanı dolaşan, inancında fanatik Sünnilik bulunan padişahlar, mezhepleri adına binlerce Bektaşi’yi/Alevi’yi kılıçtan geçirttiler, unutulmaz acılar yaşandı.

Bir yıl sonra Türkiye’de Cumhurbaşkanı seçimi var. Türkiye’nin yandaş tetikçileri iki yıldır: “Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmamalı” diye çırpınıyorlar. Kılıçdaroğlu niye Cumhurbaşkanı olmamalıymış? Tuncelili ve Alevi imiş de ondan. Şu terbiyesizlik ve Yezitliğe bakın! Kılıçdaroğlu birileri gibi hırsızlık, münafıklık ve yandaşlık mı yaptı ki Cumhurbaşkanı olmasın? Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olur ve kazanırsa, geçmişe biraz sünger çekilmiş, Alevi-Sünni yaklaşması sağlanmış olur.

Kılıçdaroğlu Alevi ise korkmayalım, gönlümüz rahat olsun. Çünkü Alevi kültürü insanları barışçı ve hoşgörülü yapar. Bizi bugüne kadar Sünni Cumhurbaşkanları, Sünni Başbakanlar yönetti de ne oldu? Bunlar Türkiye’yi “Küçük Amerika” yaptılar. Bu Sünnilerden kimisi BOP’un Eşbaşkanı oldu; sömürgecilerle anlaşarak Irak, Libya, Suriye gibi ülkelerdeki Sünni-Alevi Müslümanların ölümüne kapı araladı.

Türkiye’nin Milliyetçi-Sünni kesiminin azımsanamayacak bir bölümü hala: “Kılıçdaroğlu Alevi” diyorlar. Bu evham bizim hala uyuduğumuzu gösteriyor. Milli ve dini kültürümüz bize içinden geçtiğimiz tehlikeyi göstermelidir. Türkiye’nin Sünni Müslümanları ve milliyetçileri bugüne kadar emperyalizme yem olduklarını artık anlamalılar. Sıkıntılarımızı aşacaksak, Sünni-Alevi, Türk-Kürt saplantılarından kurtulacağız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!