Nazım Peker
Nazım Peker

Partili Cumhurbaşkanı

 

Anayasa değişti. Sistem partili cumhurbaşkanlığı yolunu açtı. Sn. Erdoğan, partisine üye ve AKP’nin lideri olmaya pek hevesli.

Neden acaba?

Ben şahsen böyle bir sisteme sıcak bakmıyorum. Cumhurbaşkanlığı Makamı, cumhuriyetin ortak paydasıdır. Ülkede yaşayan bütün vatandaşları temsil eder.

Partili olunca, ben ya da sen nasıl olup da partili birine “Benim Cumhurbaşkanım” diyebileceğiz? Ey AKP’li arkadaşlar sizler, Sn. Bahçeli ya da Sn. Kılıçdaroğluna benim liderim diyebiliyor musunuz? Ey MHP’li ya da CHP’li arkadaşlar sizler, Sn. Binali Bey’e “Benim liderim” diyebildiniz mi/der misiniz?

Partili Cumhurbaşkanı ki, şimdi görevleri de çok. Başbakanlığın ve tüm bakanların aşağı yukarı bütün görevleri de kendisinde toplandı. Nasıl olup da hem devletin işlerini normal bir biçimde hem de partisinin teşkilat, seçim, atama ve belediyelerini yönetebilecek?

Bence bu oldukça zor ve olanaksız bir durum!

Cumhurbaşkanı sabah MGK’nu ya da Bakanlar kurulunu toplayacak devletin işlerini ve güvenliğini görüşüp konuşacak, gerekli önlemleri alacak yaptırımları uygulayacak. Öğleden sonra partisinin genel merkezine geçip partinin işlerini görüşüp stratejisini geliştirecek.

Bu sizce de mümkün mü?

Eninde sonun da cumhurbaşkanı da et ve kemikten oluşan bir insan. Bu kadar yükü ve sorumluluğu nasıl taşıyabilecek? Sürmenaj olmasından korkmuyor musunuz?

Ey bakkal, çiftçi, maraba, fabrikatör, işletmeci, memur, işçi, hukukçu arkadaş!  Siz bunun sağlıklı yürüyebileceğini öngörüyor musunuz?

Böylesine bir cumhurbaşkanının ülkeyi tarafsız ve bütün yurttaşları eşit olarak kucaklayıp yönetebileceğine inanıyor musunuz?

Masaldaki gibi, bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete!

Benim aklımın almadığı, Sn. Erdoğan’ın neden bu kadar AKP’nin direksiyonuna geçmeye hevesli olmasıdır?

Acaba partiyi kimselere güvenmiyor mu, yoksa kimselere güveni mi yok?

Yoksa iktidardan uzaklaşma korkusu mu yaşıyor?

Eninde sonunda hak vaki olmayacak mı?

Var sayalım 2019 da bu yetkilerle bir başkası cumhurbaşkanı oldu?

Ha şunu da söyleyeyim. Benim aldığım hava, Sn. Erdoğan’ın 2019’u asla beklemeyeceğidir.

En sağlıklısı, partisiz ve tarafsız Cumhurbaşkanlığıdır. Muhalefet bu gerçeği asla göz ardı etmemeli ve partisiz birini aday göstermelidir.

Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler!

Esen kalınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!