Erol Sunat
Erol Sunat

MHP Konya İl Teşkilatı kapatıldı!

MHP Konya İl Teşkilatı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin 07.02. 2012 tarih ve 2013 / 03-116 sayılı yazısı ile MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak, Başkanlık Divanı tarafından parti tüzüğünün 34.maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldı.

Yaklaşık bir aydan beri görevden alınacağı söylenen her hafta şu gün, bu gün alınıyor diye lafların dolaştığı Konya’da, MHP Konya İl teşkilatı 8 Şubat 2013 tarihi itibarıyla kapatıldı.

On aydır görevde olan 21. Dönem Konya MHP Milletvekili ve MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya ve ekibi görevlerini bıraktılar.

8 Şubat 2013 Cuma günü saat 11.00’de Konya MHP İl binası önünde toplanan basın mensuplarına ve partililere hitaben bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Hasan Kaya, partinin neden kapatıldığını ve geçen süreci değerlendiren konuşmasında, özet olarak şunları söyledi;

 “8 Nisan seçimlerinde baskılara rağmen bize destek veren bütün dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ama maalesef biz haksızlığa uğradık…

Bizler adaletsizliğe uğradık…

Ben ömrümün en güzel günlerini, en güzel yıllarını bu davaya hizmet için harcadım.

Ne oldu? Biz seçildik. Seçimlerde çok baskılar oldu.

Genel Başkan Yardımcısı, Belediye Başkanlarını ve İlçe Başkanlarını tehdit etti. Buna rağmen biz gönül seferberliği başlatıyoruz dedik…

Diğer partiler, Sivil Toplum kuruluşları, partimize küsmüş, darılmışlar partimize doluştu. Bu bizim yola çıkışımızın göstergesiydi.

Ama maalesef o Genel Başkan Yardımcısı, bunlar meşru değil, bunların toplantısına gitmeyin dedi. Gelmediler ama kalpleri buradaydı.

Ben isteyerek il Başkanı olmadım. Hepiniz bilirsiniz 1977 yılında 2 milletvekilimiz vardı. 2013 oldu hala iki tane. Bu sorgulanması lazım. 1999 yılında Ülkücü Hareket istedi beş milletvekili çıkardık. 180 oyla altıncı milletvekilini kaybettik.

Ne oldu bu partiye? Nereye küstü gitti? Partimizden uzaklaştılar.

Büyüklerimiz aksakallılarımız partiyi toparla, İl Başkanı ol dediler. Bende kabul ediyorum dedim. Ülkücü irade baskılara rağmen bizi İl Başkanı yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili İl’e gelmediler. Bayramlaşmalarda Selçukluya ve Karatay’a gittiler. Bizde miting gibi bayramlaşma yaptık. Verdiğimiz iftara 2500 kişi geldi.

Büyük kongrede Koray Aydın Beyi destekledik. Ne hukuken, ne ahlaken, ne siyaseten hiçbir mahzur yok. Genel Merkezimiz bize randevu vermedi on kere aradık yine vermedi. Randevu alamadık. Bizde Koray Beye destek verdik. Tek kabahatimiz bu.

Bu milliyetçilik mi, bu ülkücülük mü, bu demokrasi mi arkadaşlar?

Biz görevimizi yaptık. Bizi çalıştırmadılar.

Ak Partiyi yerden yere vuracaktık. O yetkiyi partimiz bize vermedi.

Biz Yunanistan’dan mı geldik? Biz ömrümüzü bu partiye verdik. Bu partiyi kapatmak ülkücülerin gönüllerini kırdı. Bütün arkadaşlarımızın gönlüne ateş düşürdü.

Şu anda partimiz kapandı. Dün itibarıyla kapandı. Onun için toplantıyı burada yapıyoruz.

Necip Fazıl’ın güzel bir şiiri var;

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Partimize kızmak yok, darılmak yok, nefer olarak yolumuza devam edeceğiz. Biz ülkemizi seviyoruz:
Hz. Mevlana, “ Küsmek ve darılmak için gayret sarf etmeyin, sevmek ve sevilmek için çaba sarf edin” diyor.

Kıymetli basın mensupları kısaca şunları söylemek istiyorum. Bize MHP olarak, seçildiğimiz günden beri çok destek verdiniz. Sizlere teşekkür ediyorum. Mahkemeye verelim İdare Mahkemesi bu kararı bozar dediler. Biz partimizi mahkemeye vermeyiz. Parti tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar partiyi kapatıyoruz. Yazıyı asacağız ve partimizi kapatacağız. Cengiz Han’ın bir sözüyle konuşmamı bitiriyorum., “ Mıh ol at kurtar, at ol yiğit kurtar, yiğit ol memleket kurtar!” dedi.

Hasan Kaya ve ekibi MHP Genel Merkezinden gelen yazıyı astılar ve MHP İl Teşkilatını yeni sahipleri gelinceye kadar kapattılar.

*/*/*/*/*

Konya Anadolu’nun nüfusu milyonun üzerinde olan illerinden birisi. MHP oy bazında bu şehirde ikinci parti. Ancak birinci ile arasında oy farkı lafla, sözle kapanacak, kapatılacak bir oran değil. Üstelik on aydır ne olup bittiğini sağır sultan bile duydu. Şehirde, MHP nasıl toparlanır sorusunu MHP tabanı aylardan beri sorup duruyor. 8 Şubattan itibaren daha yüksek sesle sormaya başlanan bir soru olacağı kesin.

Seçim sürecinin yaklaşması bir taraftan, İl Teşkilatının durumu bir taraftan derken bugünlere gelindi. Ve İl teşkilatı kapatıldı. Kapanan teşkilat ne zaman açılır, kiminle açılır, kimlerle açılır bundan sonra neler olur-biter soruları da hemen sorulmaya başlandı.

Meraklı Anadolu’nun, meraklı Konya şehri, bu soruların cevaplarını başladı beklemeye…

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!