Arslan Küçükyıldız
Arslan Küçükyıldız

AYM kararları beğenilmese dahi uygulanmak zorundadır

featured

AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın Cumhurbaşkanına hitaben yaptığı cesur konuşmadaki ‘AYM kararları beğenilmese dahi uygulanmak zorundadır’ sözleri manşet oldu. Öte yandan, konuşmasında bir de enfes bir hikaye anlattı. Bence o daha da güzeldi. Dikkatlerden kaçmasın:

AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın Cumhurbaşkanına hitaben yaptığı cesur konuşmadaki ‘AYM kararları beğenilmese dahi uygulanmak zorundadır’ sözleri manşet oldu. Öte yandan, konuşmasında bir de enfes bir hikâye anlattı. Bence o daha da güzeldi. Dikkatlerden kaçmasın:

“Bir gün yaralı bir kuş Hz. Süleyman‘a gelerek kanadını bir dervişin kırdığını söyler. Hz. Süleyman dervişi hemen huzuruna çağırtır ve ona sorar: ‘Bu kuş senden şikâyetçi, neden kanadını kırdın?

Derviş kendini savunur: ‘Sultanım, ben bu kuşu avlamak istedim. Önce kaçmadı, yanına kadar gittim, yine kaçmadı. Ben de bana teslim olacağını düşünerek üzerine atladım. Tam yakalayacağım sırada kaçmaya çalıştı, o esnada kanadı kırıldı.

Bunun üzerine Hz. Süleyman kuşa döner ve şöyle der: ‘Bak, bu adam da haklı. Sen niye kaçmadın?

Kuş itiraz eder: ‘Avcı olsaydı hemen kaçardım. Derviş olmuş birinden bana zarar gelmez, bunlar Allah’tan korkarlar diye düşündüm ve kaçmadım.’

Hz. Süleyman bu savunmayı doğru bulur ve kısasın yerine getirilmesini ister: ‘Kuş haklı, hemen dervişin kolunu kırın‘ diye emreder.

Kuş, bu emre itiraz eder: ‘Efendim, dervişin kolunu kırarsanız, kolu iyileşince yine aynı şeyi yapar. Siz en iyisi bunun üzerindeki derviş elbisesini çıkartın. Çıkartın ki, benim gibi başka kuşlar bundan sonra onu derviş sanıp aldanmasın.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!