Korkusuz Yazarı Yarkadaş: Telefon Kayıtları ABD’nin Elinde

Korkusuz Yazarı Yarkadaş: Telefon Kayıtları ABD'nin Elinde

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş bugünkü yazısında Sezgin Baran Korkmaz’ın göz altına alınmasını ve bundan sonra ne olacağı hakkında değerlendirmede bulunarak Türkiye için zor günlerin başladığını belirtti.

Yarkadaş, “Sezgin Baran Korkmaz ister istemez bu kayıtları kabul edecek ve en az cezayla kurtulmaya çalışacak. ABD’yi 511 milyon dolar tutarında dolandırmak”la suçlanan Korkmaz ve ortağı Kingston Kardeşler için zorlu günler başlıyor. Tabii Türkiye için de…” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bazı siyasetçi ve gazetecilerin geceleri uykusuz geçecek

“Şimdi tüm bu yazışmalar, kayıtlar, bağlantılar, para alışverişleri ve uluslararası para dolaşımına ilişkin ayrıntılar ABD’nin elinde. Bakalım Sezgin Baran Korkmaz da tıpkı Reza Zarrab gibi her şeyi anlatıp özgürlüğüne kavuşmayı mı yoksa susarak ömür boyu turuncu kıyafetle yaşamayı mı tercih edecek? Korkmaz’ın her iki tercihi de Türkiye’deki bazı siyasetçi ve gazeteciler için uykusuz gecelerin habercisi olacak.”

134 milyon dolar sayesinde siyaset, yargı ve medyada geniş bir ilişki ağına sahip oldu

“Sezgin Baran Korkmaz’ın, çok kısa bir sürede Koç Ailesi’nin kapı komşusu olabilecek denli zenginleşmesi, sadece ABD’lilerle yaptığı ‘ticari işbirliği’ ile açıklanamaz. Herkes biliyor ki; Korkmaz mevcut iktidar döneminde palazlandı, AKP’nin üst düzey isimleriyle içli dışlı oldu. ABD’den getirdiği 134 milyon dolar sayesinde siyaset, yargı ve medyada geniş bir ilişki ağına sahip oldu. Öyle ki; ocak ayının ilk günlerinde ofisi polis tarafından basıldığında bile, yargının en tepesindeki isimlerle mesajlaşıyor, duruma ilişkin bilgi alıyordu.”

Tarihin en çok bilinen ve en bayat numarası

“Ses kaydının da ortaya çıkmasıyla birlikte, artık taşlar yerine iyice oturdu. Kimsenin kafasında “10 milyon Euro istendiği”ne dair bir kuşku kalmadı. Ancak Veyis Ateş, ses kaydına rağmen, “O konuşma benim değil. Montajlama yoluyla oluşturulduğu açık” diyerek tarihin en çok bilinen ve en bayat numarasına sarılıyor.

Veyis Ateş madem kendinden o kadar emin, gelin bugüne kadar hep arkasında duran ve durmaya da devam eden HABERTÜRK TV’nin stüdyolarında dinleyelim o kaydı… Bakalım sesler kiminmiş?”

AKP’de koltuk kapması artık daha kolay

“Veyis Ateş, aslında politikaya devam etse sanırım daha başarılı olurmuş. Hoş bu performansıyla, AKP’de tepe bir koltuğu kapması artık daha da kolaylaştı. Baksanıza, yolsuzluk yaptıkları ortaya çıkan profesyonel siyasetçiler gibi “Onlar montaj montaj” diye rahatlıkla yalan söyleyebiliyor. AKP bu performansı mutlaka değerlendirmeye alacaktır…”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!