KKTC’de erken seçim ne zaman?

KKTC'de erken seçim ne zaman?

Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda yapılması düşünülen değişiklikle ilgili özel komite kurulması için de mutabakat sağlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde erken seçimlerin 23 Ocak’ta yapılması için çalışmalara başlanması konusunda siyasî partiler arasında uzlaşma sağlandı.

KKTC Meclis Danışma Kurulu, seçim tarihini tartışmak üzere bugün Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu başkanlığınsa toplandı.

Sennaroğlu, toplantıdan sonra bir açıklama yaparak, seçim tarihinin “23 Ocak’ta oy verilmesi” temel alınarak, Meclis Hukuk ve Siyasi İşler Komitesinin gerekli çalışmayı yapması için tüm partilerin ortak mutabakata vardığını ifade etti.

Sennaroğlu, ayrıca Seçim ve Halk Oylaması yasasında yapılması düşünülen değişiklikle ilgili Ad Hoc Komite kurulması konusunda da mutabakat sağlandığını açıkladı.

Özel komitede her siyasi partinin eşit şekilde temsil edileceğini belirten Sennaroğlu, komitede kararların oy birliği ile alınması konusunda mutabakata varıldığını kaydetti.

Sennaroğlu’nun verdiği bilgiye göre, Ad Hoc komite, “Karma oy sisteminin ortadan kaldırılması ya da değiştirilmesi” konusunu da ele alacak.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!