Kenan Kuru: “Şampiyon Sıla “BOZKURT” işaretiyle sevincini dünyanın önünde büyük onurla yapmıştır”

Kenan Kuru:

Geçtiğimiz günlerde Wushu Balkan Şampiyonluğu’nu kazanan Sıla Zeynep Turan’ın seremoni sırasında “bozkurt” işareti yapması gündem olmuştu. Sıla Zeynep Turan’a destek olanlar kadar tepki gösterenler de oldu. Türklüğün simgesi “bozkurt” işareti yapan Turan’dan birtakım çevreler fazlasıyla rahatsız olmuştu.

Trabzon Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜKAV) Başkanı Kenan Kuru konu ile ilgili Haberiniz’e özel açıklamalarda bulundu. İşte Kenan Kuru’nun açıklaması:

ŞAHSİYETE YANSIYAN KİMLİK                           

Balkan şampiyonluğunda 48 kg. da Şampiyonluk kazanarak göğsümüzü kabartan Sıla Zeynep Turan’ ı kürsüden indirerek tepki gösteren Federasyon Başkan vekili Abdurrahman Akyüz’ ün seviyesizce ve spora yakışmayan davranışı, Türk milletini, Türk dünyasını ve spor kuralarını yaralamıştır. TÜRKAV olarak Sayın Gençlik ve Spor Bakanı’ndan yapılması gerekenlerin yapılmasını buradan ifade ediyoruz. Bakın, Evrensel davranışlar sporda yapıldığı bilinmektedir.  O halde Şampiyon Turan bu sevincini Bozkurt işareti ile yaparak kutlarken, ayrıca övgüye değer olduğu görülerken Federasyon Başkan vekili Akyüz’ ü neden rahatsız etmiştir? Gençlik ve spor Bakan’ınca Federasyon Başkan vekili Abdurrahman Akyüz’ün görevinden uzaklaştırtılmasını TÜRKAV, önemli görmektedir.

Ve sporun kamu hizmeti olarak varlığı dikkate alınarak Kamu hizmetlerinin temsiliyle TÜRKAV, seviyesiz ve hadsiz davranışla kimlik ve şahsiyet sıkıntısı yaşayan anlayışlara cevap olarak Federasyon Başkan vekili Akyüz’ ün görevinden uzaklaştırılarak tarihe geçecek durum olarak yer almasını önemli görmektedir…

Bakın bir örnek vermek istiyorum; insanın doğumundan başlayalım, Doğan çocuğa birkaç gün içinde bazen de doğar doğmaz bir ad konur. Bu ad rastgele bir ad olmaz. Bu ad, güzel ve anlamlı bir kelime olduğu gibi, içinde doğduğu aileyi, toplumu ilgilendiren, onu çağrıştıran kavram olduğudur. O halde;  Müslüman Türk toplumunda doğan erkek çocuğa Mişel, kız çocuğuna da Kristina diye ad koyulmaz. Neden? Bu kavramlar başka toplumların ve başka kültürleri çağrıştırmak olduğundandır. Türk milleti’ de benimsediği simgelerde olduğu gibi, ad tanımlamaların dada vereceği ad, kendi toplumunu ve değerlerini yansıtan, anlatan anlam taşımaktadır. Şampiyon Sıla Zeynep Turan’ da BOZKURT işaretiyle coşkusu ve sevincini dünyanın önünde büyük onurla yapmıştır. TÜRKAV olarak kendisini yürekten kutluyoruz. 

Federasyon Başkan vekili Abdurrahman Akyüz’ ün Şampiyonumuza karşı kullandığı seviyesiz ifade ve kürsüden indirerek tepki göstermesini, ayrıca sporun evrensel kurallarına yakışmayan davranışını şiddetle kınıyoruz. Ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanı’ndan görevinden uzaklaştırılması gerektiğini buradan kamuoyuna sunuyorum.

Kenan KURU / Trabzon TÜRKAV Başkanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    12 Ekim 2022, 17:36

    Türk milletinin sembolü olan ”BOZKURT” işâretinden rahatsız olanların en kısa zamanda bir kağıt peçete ile kulaklarından tutularak koltuğunu işgâl ettiği kurumdan derhal kapı dışarı edilmelidir.  En kısa zamanda bunu yapmayan Gençlik ve Spor Bakanı’da o makamdan uzaklaştırılmalıdır. HAYDİ DEVLET BAHÇELİ GÖREYİM SENİ.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!