Kazakistan İstanbul Başkonsolosu A. Bayel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştü

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu A. Bayel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştü
  • Kazakistan İstanbul Başkonsolosu A. Bayel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştü

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Alim Bayel Kazakistan Bağımsızlık  Günü öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İkili ilişki konularının müzakere edildiği görüşmede E. İmamoğlu Türk Dünaysına ve, bilhassa, Kazakistan’a olan ilgi ve sevgisini ifade ederek ve kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde Almatı ile bağları güçlendirme arzusunu dile getirdi. A. Bayel de İstanbul’un misafirperverliği dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Kazak diasporasının yoğun olduğu, öğrencilerinin eğitim gördüğü ve birçok vatandaşın çalıştığı İstanbul Kazakistan için büyük önem arzetmektedir. Her yıl binlerce Kazak turistin ziyaret ettiği dünya şehri iki ülkenin ekonomik işbirliğinde önemli rol oynuyor. İstanbul, ayrıca, merkezi coğrafi konumu nedeniyle Kazakistan için önemli transit merkezi işlevini görüyor.

Bu yıl İstanbul meydanlarının birine ünlü Kazak düşünürü Abay’ın adı verilecek. Önümüzdeki yıl ise bağımsızlığının 30. yıldönümü münasebetiyle İstanbul’da bir Kazakistan Parkı açılabilir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!