1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kavurucu hava dalgası kapıda! 50 dereceyi bulacak

Kavurucu hava dalgası kapıda! 50 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yeni bir ekstrem sıcak hava dalgasının etkisi altına girdiğini duyurdu. Yunanistan üzerinden yurdumuza giriş yapan çöl sıcaklarının 4 gün boyunca etkili olması beklenirken, yüksek nemin de etkisiyle bazı bölgelerde hissedilen sıcaklıklar 50 dereceye kadar ulaşacak.

featured

Hava tahmin raporlarına göre, hafta ortasında etkisini en üst noktaya çıkaracak olan çöl sıcakları özellikle Ege ve Akdeniz kıyı şeridini vuracak. Salı, çarşamba ve perşembe günleri termometrelerin gölgede 43 ila 45 dereceyi göstermesi beklenirken, deniz üzerinden gelen yüksek nem oranı nedeniyle vatandaşların hissedeceği sıcaklık 50 dereceyi bulacak.

BÜYÜKŞEHİRLERDE POYRAZ ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

Yurt genelinde etkili olan rüzgarların hafiflemesiyle birlikte metropollerde de bunaltıcı hava hakim olacak. İstanbul’da günlerdir serinlik veren poyrazın etkisini kaybetmesiyle sıcaklıkların gölgede 33-34 derecelere kadar tırmanması öngörülüyor. Başkent Ankara’da ise termometrelerin hafta başında 35 derece sınırı ve üzerini göreceği tahmin ediliyor.

CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN SERİNLİK VE SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Uzmanlar, 4 gün boyunca sürecek olan bu kavurucu dalgaya karşı özellikle kronik hastalığı olanları, yaşlıları ve çocukları öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. Yüksek sıcaklıklar cuma gününden itibaren kademeli olarak düşüşe geçecek. Çarşamba gününden itibaren ise Marmara Bölgesi’nden (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik) başlayarak batı Karadeniz’e doğru ilerleyecek sağanak yağışların yurdu biraz olsun rahatlatması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!