
EV SAHİBİ YÜZDE 31,23’TEN FAZLA ZAM YAPABİLİR Mİ?
Türk Borçlar Kanunu’nun 344. maddesi kapsamında konut ve çatılı iş yeri kiralarında, yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak artışlar TÜFE’nin on iki aylık ortalamasını aşamıyor.
Kasım 2026 döneminde bu sınır yüzde 31,23 olarak uygulanıyor.
Ancak beş yılı aşan kira ilişkilerinde mahkeme yoluyla kira bedelinin yeniden belirlenmesine ilişkin farklı hükümler bulunuyor. Bu nedenle her kira uyuşmazlığının yalnızca genel zam oranıyla çözülemeyeceği unutulmamalı.
Yazı Sona Erdi!
Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

