Karim Benzema şantaj suçundan hapse mahkum oldu

Karim Benzema şantaj suçundan hapse mahkum oldu

Fransız futbolcu Karim Benzema, Fransız milli takımındaki arkadaşı Mathieu Valbuena’ya şantaj yapmaya teşebbüse karışma suçundan 1 yıl hapis ve 75 bin avro para cezası verildi.

Fransız futbolcu Karim Benzema, Fransız milli takımındaki  arkadaşı Mathieu Valbuena’ya şantaj yapmaya teşebbüse karışma suçundan 1 yıl hapis ve 75 bin avro para cezası verildi.

Guardian gazetesinin haberine göre, Versailles’daki mahkeme bugün verdiği kararda, hapis cezasının ertelenmesine hükmetti.

İspanyol Real Madrid takımının yıldız forvet oyuncusu Benzema, takım arkadaşı Valbuena’nin cep telefonundan çalınan bir seks içerikli video ile şantaj teşebbüsüne ortak olmaktan suçlu bulundu.

Benzema’nın avukatı “adaletsiz ve kanıta dayanmadığını” ileri sürdüğü karara derhal itiraz edeceklerini söyledi. Benzema daha önce suçsuz olduğunu savunmuştu. Davada yargılanan diğer 4 kişi de suçlu bulunda ve ertelenen hapis cezalarından 2,5 yıl hapse kadar cezalara çarptırıldı

Yargılama konusu olay 2015’de yaşanmıştı.

Benzema olayda Valbuena’ya kendisinden görüntüler karşılığında para isteyenlere para vermesini tavsiye etmişti. Şantajdaki aracılardan birisi de Benzema’nın çocukluk arkadaşı çıkmıştı.

Olayın açığa çıkmasından sonra hem Benzema Fransız milli takımından çıkarılmış,  Valbuena’nın antrenörü ise futbolcunun takımda oynayacak durumda olmadığını açıklamıştı.

Benzema bu yıl tekrar milli takıma çağrıldı.

Mahkemenin kararının Benzema’nın kariyerini etkilemesinin beklenmediği belirtiliyor. Fransız futbol federasyonu başkanı Noël Le Graët Benzema’nın suçlu bulunması durumunda bile milli takımda oynamasına izin verileceğini açıklamıştı.

Kaynak:ajansbizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!