Kanal İstanbul için Çiftçi Tahliye Ediliyor

Kanal İstanbul için Çiftçi Tahliye Ediliyor

Arnavutköy’de İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararda, Kanal İstanbul’un yapılacağı bölgede hayvancılık ve çiftçilik yapanların Nisan 2021’e kadar tahliye işlemlerini başlatmaları istendi.

Kanal İstanbul için Çiftçi Tahliye Ediliyor

Kanal İstanbul’a uzmanların ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin karşı duruşu ve KANAL İstanbul hakkında tartışmaları sürerken,yeni bir karar aldı. Kararda, Kanal İstanbul’un yapılacağı bölgede hayvancılık ve çiftçilik yapanların Nisan 2021’e kadar tahliye işlemlerini başlatmaları istendi.

 

Ziraat Mühendisleri Odası pandemi gerekçesiyle verildiği belirtilen karara tepki göstererek yayınladığı basın bildirisinde, Arnavutköy ilçesinde tarımsal üretimle uğraşan yaklaşık 500 çiftçi ailesi olduğu belirtilerek 72 bin dekar tarım alanında ağırlıklı olarak hububat, ayçiçeği, kanola, fiğ ve silajlık mısır ekimi yapıldığı ifade edildi. Alınan kararın mega projelere rant alanı açmayı amaçladığı belirtilen ZMO açıklamasında “Bern Sözleşmesi’ne göre bulunduğu yerde koruma altına alınması taahhüt edilen nadir ve endemik bir bitki olan Centaurea Hermannii (Çatalca Peygamber Çiçeği) adlı bitkinin korunması için Arnavutköy-Şamlar kara yolunun inşası esnasında güzergâh değişikliği yapılmıştır. Kanal İstanbul Projesi bu kumul ekosistemini tahrip etme tehlikesi barındırmaktadır” denildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!