İstanbul’da Olası Deprem 3 Milyon İnsanı Etkileyecek

İstanbul’da Olası Deprem 3 Milyon İnsanı Etkileyecek

AKP Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında toplanan TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu İstanbul’un deprem önlemlerini dinledi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul’da olası bir depremde 200 bin binanın orta ve ağır hasar almasının beklendiğini, bunun da 3 milyon insanı etkileyebileceğini söyledi.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da, İstanbul’da 1,16 milyon bina olduğunu, İstanbul’daki binaların 1/5’inin olası depremde kullanılamaz hale geleceğini, bir kısmının göçme riski bulunduğunu belirtti.

Olası 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna göre 48 bin bina ağır hasar alabilir, bu binalarda göçme riski de olabilir ayrıca içme suyu, atık su, doğal gaz noktalarında da olası büyük bir depremde hasarlar bekleniyor.

Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü İbrahim Aslan da ilçenin mevcut yapı durumu, risklerin tanımı, risklerin azaltılması için yapılacak çalışmalar ve çözüm önerileri hakkında sunum yaptı.

Arslan, Esenler’in yapı stokunun büyük kısmının 1970 ve 1980’li yıllarda kırsaldan kentlere yaşanan göç sonucunda, mühendislik hizmetlerinden yoksun ve plansız biçimde oluştuğuna dikkati çekti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!