Japonya Prensesi Mako 26 Ekim’de evleniyor

Japonya Prensesi Mako 26 Ekim'de evleniyor

Japon Prensesi Mako, para ve unvandan vazgeçerek, sıradan bir vatandaş olan nişanlısı ve üniversite aşkı Kei Komuro ile 26 Ekim’de evleniyor.

Kamu yayıncısı NHK’nin bildirdiğine göre, Japonya İmparatorluk Sarayı Ajansı, her ikisi de 29 yaşındaki olan Prenses ve Komuro’nun düğün tarihini 26 Ekim olarak belirlediklerini ve  evlendikleri gün ortak bir basın toplantısı düzenleyeceklerini kaydetti.

Eski İmparator Akihito’nun 29 yaşındaki torunu olan Prenses, 2017 yılında Kei Komuro ile nişanlandığını duyurmuştu.

İmparatorluk ailesinin kadın üyeleri, geleneksel olarak, vergi mükelleflerinin haneden ayrıldıklarında yaklaşık 150 milyon yen (1.3 milyon dolar) tutarında toplu ödeme alırken,  Prenses Mako’nun bu tür bir ödeme almama yönündeki benzeri görülmemiş talebini kabul ettiği belirtildi.

Mevcut kurallara göre, kadın imparatorluk ailesi üyeleri, halktan kişilerle evlendikten sonra kraliyet statülerini kaybediyorlar. Ödemeler, eski kraliyet ailesi üyelerinin itibarını korumayı amaçlıyor.

Prenses Mako, savaş sonrası Japonya’da ödemeyi almayan ilk kadın kraliyet olacak. Ayrıca geleneksel ritüeller olmadan sıradan biriyle evlenen ilk kişi olacak.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!