İYİ Parti’nin CHP tepkisi sürüyor: Kılıçdaroğlu’nun, küçük dört partiyle hangi pazarlıkları yaptığı bizi ilgilendirmiyor

featured

Akşener’in Kılıçdaroğlu ile Yavaş ve İmamoğlu eleştirileri tartışma yaratmaya devam ediyor. İYİ Parti Milletvekili Ümit Özlale, “Biz bundan sonra yapacağımız pazarlığı büyükşehir belediyeleri sayısı üzerinden yapmayacağız. Kılıçdaroğlu’nun diğer küçük dört tane partiyle hangi pazarlıkları yaptığı bizi gerçekten ilgilendirmiyor” dedi.

Yerel seçimler konusunda partisinin yol haritasına dair önemli mesajlar veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlere kendi kadrolarıyla gireceklerini duyurarak, Millet İttifakı ortağı Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti. Akşener, “Biz bu seçimde yalnız iktidarla değil bu seçimin kaybedilmemesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık. ‘Önce ben, önce şahsım’ diyenlerle uğraştık. Tüm çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık” demişti. Akşener, Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingde, Cumhurbaşkanı seçimlerindeki yenilgiye ilişkin olarak da Millet İttifakı’na ağır eleştirilerde bulunmuş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı işaret ederek, “Seçimi kazanabilecek 2 arkadaşımıza ateşten gömleği giydiremediğim için herkesten özür diliyorum. Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim” diye konuşmuştu.

TIKLAYIN | Akşener bayrak açtı; Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığı için özür diledi, seçimlere ittifaksız girmek için bütün partilere çağrı yaptı!

Akşener’in tartışma yaratan sözleri iki gündür siyaset arenasında gündem oldu. CHP kanadından Gürsel Tekin, Akşener’e tepki göstererek, “CHP’nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir” dedi. İYİ Parti kurmayları ise Akşener’in cumhurbaşkanı adaylığı çıkışına karşılık vermeyen İmamoğlu ve Yavaş’a, “Keşke herkes bizim kadar yürekli olabilseydi” dediğini; CHP’nin Ankara’da Yavaş’ı, İstanbul’da da İmamoğlu’nu aday göstermesi durumunda İYİ Parti’nin onları desteklemeyeceğini belirtti.

Akşener’in CHP eleştirisi ile İmamoğlu ve Yavaş çıkışına, İYİ Parti cephesinden bir değerlendirme daha geldi.

“Pazarlığı büyükşehir sayısı üzerinden yapmayacağız”

Halk TV’deki “Sansürüz” programına konuk olan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, şunları söyledi:

“Biz bu iki büyükşehir belediye başkanına cumhurbaşkanlığı önerdik. Bunu kapalı kapılar ardında değil, herkesin gözü önünde sunduk. Anketlerde önde çıkıyorlardı. Ancak biz bu teklifi her götürdüğümüzde aldığım cevap, ‘Biz CHP’nin belediye başkanlarıyız ve genel başkanımız ne derse o’ olurdu. Bunun için Ekrem Bey ve Mansur Bey artık CHP’nin belediye başkanlarıdır. Artık bizim cumhurbaşkanı adayımız değildir.

TIKLAYIN – İYİ Parti kurmayları, Akşener’in Kocatepe çıkışını değerlendirdi: İmamoğlu ve Yavaş’a kızgın, adaylıklarını desteklemeyecek

İkinci konu da eğer ki biz belediye başkanlığı veya milletvekili pazarlığına düşseydik, yerimiz Millet İttifakı olmazdı. Bu zaman Cumhur İttifakı ile masaya oturmayan tek parti İYİ Parti’dir. Biz bundan sonra yapacağımız pazarlığı büyükşehir belediyeleri sayısı üzerinden yapmayacağız. Kılıçdaroğlu’nun diğer küçük dört tane partiyle hangi pazarlıkları yaptığı bizi gerçekten ilgilendirmiyor.”

KAYNAK: t24

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!