İYİ Partili Nuri Okutan: Suriye’de yaşanalar sadece Esad’ın sorunu değil

İYİ Partili Nuri Okutan: Suriye’de yaşanalar sadece Esad’ın sorunu değil

Yeniçağ’da yer alan habere göre, İYİ Parti Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Nuri Okutan, “Düşman değil müttefik olmalıydık. Şu haliyle olup bitenlerden memnun değiliz. Ortak akıl Suriye ile ilgili politikalarda da devreye girmeli.” ifadelerini kullandı.
Suriye’de yaşananların değerlendiren Eski Urfa Valisi ve İYİ Parti Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Nuri Okutan, “Suriye ile tarihi bir bağımız var. Suriye toprakları içerisinde bizim de topraklarımız var. Suriye’nin

bileğini bükerek, yanlış politikalar neticesinde Amerikalısından Rusyalısına bütün dünyayı o topraklara topladık. Göç dalgalarını yönetemedik. Bütün yaşananlarda Esad kadar bizim iktidarımızın da sorumluluğu var” dedi.

Süleyman Şah Türbesi bir türbeden daha fazlasını ifade ettiğini söyleyen Okutan şunları kaydetti:

“Süleyman Şah Türbesi Misak-ı Milli sınırlarıyla da alakalıdır. Misak-ı Milli sınırları çizilirken Türbenin de sınırlarımızın içinde olarak hesaplanmıştı. Fakat o dönemde yaşanan sorunlardan dolayı bugünkü sınırlarımız çizildi. En azından Türbe Türkiye toprağı olarak kabul edildi. Orası Türk toprağıdır. Türk askerleri orada nöbet tutar ve Türk bayrağını dalgalandırır. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!