İYİ Parti Kurucularından Neslihan S. Seven,” Ümit Özdağ haklı çıktı.”

İYİ Parti Kurucularından Neslihan S. Seven,

Hande Karacasu: 4 Nisan ‘da amirallerin yayınlamış olduğu Montrö Bildirisi sonrası muhalefet ve iktidar partilerinden tepki veya destek açıklamaları geldi. Ama en çok konuşulan muhalefet partisi IYI Parti’nin tepkisi oldu. Genel Başkan Akşener, amirallere “zevzek” dedi, ardından gece vakti ortalığı karıştırma modası yorumunu yaptı.

Gazeteci Barış Pehlivan, Akşener’in amiraller gözaltına alınmasın diye gece Saray’a gidip görüşme yaptığını söyledi.

Akşener’in bu tavrı puan kazanma çabası üstelik Saray ile diyalog ricacı olacak kadar da iyi demek ki …

İYİ Parti eski Genel İdare Kurulu üyesi ve kurucularından biri olarak bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?

Neslihan Sultan Seven:

Bu durumu iki açıdan değerlendirmek gerekir bence.

Montrö sözleşmesinin neden tartışmaya açıldığı konusunu mutlaka her Türk vatandaşı değerlendirmelidir.

Montrö sözleşmesini gündemden düşürmeyecek hangi önemli hususlar, sözleşmenin Türkiye Cumhuriyeti yanında ABD ve Rusya arasındaki bariyer görevini yerine getirmesi ve boğazları ülkemiz adına kontrol altına alıp emperyalist saldırı ve niyetleri kilitleme kabiliyetinin kimin işine gelmediğini de değerlendirmeliyiz.

Karadeniz’in barış denizi olarak kalmasının kimlerin çıkarlarını zedelediğini, Ortadoğu ve bölgede emperyalist arzuları olanları ve bu sebeple Montrö sözleşmesini neden aşmaya çalıştıklarını herkes görmelidir.

Türkiye’nin kilit görevini ekarte edebilme riskine rağmen, sabah akşam tekrarlanan Kanal İstanbul Projesi’nin kimler lehine sürekli dayatıldığını da irdelemek gerekiyor.

Diğer bir husus, anayasamızın 26. maddesinin her Türk vatandaşına sunmuş olduğu görüş açıklama hak ve özgürlüğü çerçevesidir.

Özellikle Deniz Kuvvetleri mensuplarının konunun önemine binaen bir açıklama yapma isteği duymalarını bir ‘zevzeklik’  olarak değil, bir açıklama olarak değerlendirilmesini beklerdim.

İdarecilerimizin bunu siyasi fırsata çevirmek yerine, bölgedeki istikrarın, boğazlar üzerindeki tasarrufumuzun ülkemiz açısından önemini her bir Türk ferdi olarak yapılan değerlendirme ve açıklamaların ülkemiz lehine olarak algılanması gerektiğine inanıyorum.

Ancak bazı muhalefet liderlerinin darbe safsataları arkasına sığınıp masumane bir görüş beyanı olan bu metinde, darbe iması ile ön almak adına erken davranıp ‘zevzeklik’ açıklamaları yapması, Ege ve Akdeniz’deki haklarımızı daima gündemde tutmaya çalışan içlerinde Mavi Vatan kavramını yüreğimize kazıyan Cem Gürdeniz başta olmak üzere tüm amirallerimize yapılan bir haksızlık ve saldırıdır.

Zira elbette ki bir Türk Milliyetçisi olarak her türlü darbe ve vesayete kesinlikle karşıyız. Durumu üzüntüyle izliyor ve bağımsız yargımızın adil kararları vereceğine yürekten inanıyorum.

Hande Karacasu: İYİ Parti Genel Başkan Yrd. M. Salim Ensarioglu, “Andımız geri gelsin demiyorum. Çünkü bizim bölgemizde tepkiyle karşılanıyor. Herkes hitap etmiyor.” dedi.

İYİ Parti den Türk milliyetçileri tasfiyesi ile ihraç edilen ve sonrasında da istifa eden Ümit Özdağ ise “Andımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Orhun Abideleridir.” demişti…

Bunlardan yola çıkarak Akşener’den sonraki kişinin açıklamaları böyle ise Akşener ne düşünüyor?

 

Neslihan Sultan Seven:

Eğer bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti al bayrağı altında yaşayacak isek çok vefakâr davranmamız gerekecek. Şöyle ki; bizleri bugünlere getiren ve dimdik ayakta durmamızı sağlayan Atatürk İlkeleri, İstiklal Marşımız ve en etkili kabulümüz ANDIMIZ’dır.

“Türk Milleti” sözünün reddi en büyük bölücülüktür. Kökeni ne olursa olsun bu vatanda yaşayan herkes Türk Milleti’nin asli unsurudur ve kimliğimizin tanınmasını istiyoruz talebinde asla bulunamazlar. Zira Türklük bir etnisite değil bir Milletin ortak adıdır.

Sayın Ümit Özdağ bunu “Andımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Orhun abideleridir” diyerek dimağlara bir kere daha mıhlamıştır.. Merhum Ebulfez Elçibey’in sözü bu tartışmalara nokta koymaya yetecektir.

“ Türklük bir şereftir. Türk değilim diyene karşı sakın ısrar etmeyin. Allah’ın bahşettiği şerefi istemeyen şerefsize biz zorla şeref verecek değiliz ya!”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!