İtalya’da Covid’e yakalanmak için ”korona partisi”ne giden adam öldü

İtalya'da Covid'e yakalanmak için ''korona partisi''ne giden adam öldü

İtalya’da, katılımcıların Covid’e yakalanma amacıyla gittiği ”korona partisi”ne katılan aşı karşıtı bir adam öldü. Benzer bir partiye katılan diğer kişiler ise yaşam savaşı veriyor.

Kuzey İtalya’nın Bolzano şehrindeki partiye katılan 55 yaşındaki adam, partide enfekte olduktan sonra geçen hafta Avusturya’da öldü.

Sağlık yetkilileri, adamın ”yeşil geçiş” elde etmek için virüse yakalanmak isteyen bir aşı karşıtı olduğuna inanıyor. ”Yeşil geçiş” esasen İtalyanların çalışmasına, restoranlara gitmesine ve toplu taşıma araçlarını kullanmasına izin veren aşı pasaportlarıdır. Sadece aşılanmış veya 6 ay içinde Covid’den kurtulmuş olanlar tarafından kullanılabilirler.

Benzer partilerde virüsü kaptıktan sonra biri çocuk olmak üzere en az 3 kişi daha hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerden ikisinin yoğun bakımda olduğu kaydedildi.

Bolzano’daki Covid karşıtı birimin koordinatörü Patrick Franzoni, İtalyan gazetesi Il Dolomiti’ye, ” Bilerek enfekte olduğunu kabul eden hastalar var. Bunu antikor geliştirmek ve aşısız yeşil geçişi elde etmek için yapıyorlar. Uzun vadeli sonuçları var ve genç insanlar bile hastanelik olabiliyor” dedi.

Yerel medya, kasten enfekte olmaya çalışan çok sayıda insan olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar İtalya’da 133.000’den fazla Covid bağlantılı ölüm gerçekleşti.

Virüsü kasıtlı olarak yaymak, İtalya’da en az 31 Aralık’a kadar yürürlükte kalacak olan olağanüstü hal yasalarına göre bir suç.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!