İtalya, Libya’da ABD ile işbirliği istiyor

İtalya, Libya'da ABD ile işbirliği istiyor

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, ABD’li yetkililerle Washington’un Libya’nın istikrarını sağlamaya yönelik daha büyük bir taahhüdünü görüşeceği iki günlük bir ziyaret için Pazartesi günü Washington’a gitti.

İtalyan haber ajansı Ansamed, görüşmelerde mükemmel ikili ilişkiler ve Covid-19 sonrası aşılar ve iyileşme konusunda işbirliğine, Libya’daki duruma ve İtalya’nın G20 başkanlığı gibi önemli uluslararası ortak sorunlara odaklanacağını söyledi.

“Bu yıl İtalya ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin 160. yıldönümü” Diyen Di Maio, tartışılacak birkaç dosya olduğunu, “Aşı kampanyasını (covid-19’a karşı) daha iyi yönetmek için bilimsel işbirliği, Libya ve iklim krizi” olduğunu dile getirdi.

23 Mart’ta Di Maio ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel’de “Libya’da istikrarın sağlanması ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri adına daha büyük bir kararlılık” konulu bir NATO bakanlar toplantısının oturum aralarında ikili bir toplantı düzenlediler. İtalyan kıyılarından birkaç yüz kilometre uzakta göç akıyor ve aşırılık tehdidinden ve dolayısıyla terörizmden kaçınıyor. “dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!