İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türkmeneli Lideri Erşat Salihi ile görüştü

İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, Türkmeneli Lideri Erşat Salihi ile görüştü

İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, görevden alınan Irak Türkmen Cephesi eski Başkanı Erşat Salihi ile telefonda görüştü.

Özdağ, Türkmeneli davasında Erşat Salihi’ye daha önce destek oldukları gibi yanında olmaya devam edeceklerini, bu mücadele kendisini yalnız bırakmayacaklarını bildirdi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Salihi’nin istifa ettiği gün sosyal medyadan, “Erşat Salihi’nin İrak Türkmen Cephesi liderliğinden alınması Barzani’nin, Ankara’daki (AKP içindeki) Barzani lobisinin ve ABD’nin zaferidir. Türkmenler bir kez daha arkadan vurulmuştur. Şaşırtıcı olan Ankara’da Türk milliyetçilerinin suskunluğu ve Salihi’yi terketmeleridir.” Açıklaması yapmıştı.

Salihi, “Bundan sonra Bağdat’ta bulunarak daha çok oradaki misyonlarla, siyasi gruplarla ve yurt dışı temsilciliklerle ilişkileri geliştirmek istedim. Türkmen meselesini Irak’ın içinden uluslararası taraflara taşımak siyasetini yürüteceğim. Bundan dolayı Kerkük’teki cephenin teşkilatlarını diğer arkadaşlarıma devrettim. Artık Bağdat’ta bütün siyasi gruplarla görüşen ve ITC’yi temsil eden taraf olacağım.” diyerek görevi bırakmıştı.

Barzani çetesi sevinirken; Türkmenler, Salihi’nin istifa ettirilmesine tepki gösterdiler.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!