İsrail Savunma Bakanı Gantz’ın temizlikçisi casusluk şüphesiyle tutuklandı

İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın temizlikçisi casusluk şüphesiyle tutuklandı

İsrail Savunma Bakanı Gantz’ın evinde temizlik görevilisi olarak çalışan yapan ve sabıka dosyasının kabarık olduğu ortaya çıkan kişi, İran bağlantılı hacker grubuyla iletişim kurmak ve Gantz’ın evinin içinden bilgi sağlamayı teklif etmekle suçlandı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’ın evinde temizlik görevilisi olarak çalışan bir İsrailli adamın bu ayın başlarında İran adına casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Ülkenin gizli servisi Shin Bet’e göre Omri Goren adlı adam, bu ayın başlarında İran bağlantılı bir bilgisayar korsanlığı grubu ”Black Shadow”la temasa geçti. Goren, açıklanmayan bir miktar para karşılığında  ”bakanın evinin içinden bilgi sağlamayı”  bakanın bilgisayarına üçüncü bir tarafın erişimine izin verecek casus yazılım yüklemeyi teklif etti. Grupla Telegram mesajlaşma servisi aracılığıyla iletişime geçen Goren’in, herhangi bir zarar veremeden tutuklandığı kaydedildi.

Bölge savcısı Goren’i 10 ila 15 yıl hapis cezası gerektiren bir suç olan casuslukla suçlayarak dava açtı.

Bunun Goren’in ilk mahkemesi olmadığı, zengin bir sabıka kaydına sahip olduğu belirtiliyor. 37 yaşındaki zanlının 2002’den 2013’e kadar 5 kez, banka soygunu, hırsızlık ve zorla girme suçlarından mahkumiyet dahil olmak üzere suçlu bulundu. Goren’in, en son 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Goren’in suç geçmişi, hassas pozisyonlardaki çalışanlara yönelik tarama süreci hakkında ciddi soruları gündeme getirdi. Shin Bet, bu olayın ışığında, ”bu tür vakaların gelecekte tekrarlanma olasılığını sınırlamak amacıyla” bakanların evlerinde çalışanlar için geçmişlerinin nasıl araştırıldığına   dair dahili bir inceleme başlattığını söyledi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!