AB ülkelerine giremeyen yüzlerce Iraklı dönüyor

AB ülkelerine giremeyen yüzlerce Iraklı dönüyor

Belarus sınırından Avrupa Birliği (AB) ülkelerine  girmeye çalışan 430 Iraklı, umutlarından vazgeçerek ülkelerine dönüyor.  

Sıkı bir şekilde korunan sınırı geçemeyen Iraklılar, Minsk’ten hareket etmesi beklenen bir uçakla, önce Erbil’e, sonra  başkent Bağdat’ta gitmek üzere uçuş için kayıt yaptırdı ve buların çoğu zaten havaalanında bulunuyor.

8 Kasım’dan bu yana, çoğu Orta Doğu’dan gelen büyük bir grup insan, Polonya-Belarus sınır kapısında mahsur kaldı.

Iraklılar,  şu anda Belarus ormanlarında dondurucu soğukta kamp kurarak bekleyen ve Litvanya, Letonya ve Polonya’ya geçmeye çalışan yaklaşık 4.000 göçmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

AB ülkeleri aylardır Belarus  Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko’yu tartışmalı 2020 seçimlerini kazanmasının ardından uygulanan yaptırımların intikamını almak için göçmen krizini yönetmekle suçluyor. Lukaşenko,  Orta Doğu’dan insanların Minsk’e uçmasını ve bloğa girmeye çalışmasını kolaylaştırdığını belirtti. Lukaşenko  bu suçlamayı reddediyor.

Şimdi, yüzlerce göçmen adayı, sıkı bir şekilde korunan sınırı geçemedikleri için evlerine dönüyor. Bazıları, kışın ormanda, genellikle küçük çocuklarla yaşamanın ve sınır muhafızları tarafından dövülmenin zorlu koşullarını anlattı.

Kaynak:ajansbizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!