İsmail Koncuk; Hem Atatürkçüyüm diyeceksiniz hem Türk Milliyetçiliğinden dem vuracaksınız utanmadan, yüzünüz kızarmadan siyaseten nemalanmak amacıyla HDP meşrudur diyeceksiniz.

İsmail Koncuk;” Hem Atatürkçüyüm diyeceksiniz hem Türk Milliyetçiliğinden dem vuracaksınız utanmadan, yüzünüz kızarmadan siyaseten nemalanmak amacıyla HDP meşrudur diyeceksiniz”

Zafer Partisi Genel Sekreteri İsmail Koncuk bugün TBMM’ de yaptığı basın açıklamasında hem iktidarı hemde millet ittifakını eleştirdi.

Koncuk yaptığı açıklamada öğrencilerin yurt problemlerinden TÜİK rakamlarından bahsetti.

Genel Sekreter Koncuk’un açıklamalarının büyük kısmı ise Millet İttifakının Anayasanın ilk 4 maddesi üzerinde yapmaya çalıştıkları değişiklik ve HDP meşrudur açıklamarına yaptığı eleştiriler oluşturdu. Koncuk;

“ Son günlerde moda oldu Anayasa’nın ilk 4 maddesi değişsin yaygaraları ve PKK’nın uzantısı olan HD’den söz ediyorsunuz. Bir yandan bu bölücülere hoş görünmek arzusuyla seçim sathı mahalline girdiğimizden bu çerçevede geçenlerde İsmail Karaman AKP GİK üyesi anayasanın ilk 4 maddesi değişsin açıklaması yaptı. Bu insanları rahatsız eden il 4 madde devletin şekli ile ilgili.

“Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir” diyor. Bunun neyinden rahatsızsınız?

“Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir” diyor. Bunun neyinden rahatsızsınız?

“Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır” diyor. Bunun neyinden rahatsızsınız?

“Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.” Bu maddelerin neyinden rahatsızsanız önce bunu bir Türk Milletine açıklayınız “ dedi. Koncuk sözlerine şöyle devam etti;

“Hain bir terör örgütü olarak Türk Milliyetçilerin HDP meşrudur sözünü söyleyenlerin yakasına yapışması, hesabını sorması, bunun ne anlama geldiğini anlamaya çalışması lazım. HDP meşru bir parti değildir. Zafer Partisi neden bunu söylüyor? Biz HDP’nin kendisini meşru bir parti olarak tanımasına karşı değiliz. Ama Zafer Partisi önce Türkiye Partisi olmasını istiyor. Türk milleti menfaatine söz söyleyen bir parti olmalı. Hem Atatürkçüyüm diyeceksiniz hem Türk Milliyetçiliğinden dem vuracaksınız utanmadan, yüzünüz kızarmadan siyaseten nemalanmak amacıyla HDP meşrudur diyeceksiniz. HDP meşruysa savunduğu fikirlerdemi meşru. Bunu mu söylüyorsunuz? Bundan rahatsız olan insanların Türkiye ile Türk devleti ile sorunu vardır. İYİP Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı bir tv programında HDP’yi nereye konumlandırıyorsunuz sorusuna verdiği cevabı çok net hatırlıyorsunuz.

HDP’yi PKK’nın yanına konumlandırıyorum demişti.

HDP=PKK demişti.

Bunu söyleyen İYİP Genel Başkanı ve Türk Milliyetçisi olarak bildiğimiz Grup Başkan Vekili Musavat Dervişoğlu HDP’nin meşru olduğunu söylemeye başladı. Bunu Türk Milliyetçilerine bir izah etsinler. Kendisini Türk Milliyetçisi olarak gören, vatansever olarak gören, Atatürkçü olan gören, milletin bölünmez bütünlüğüne inanan ve PKK’ terör örgütü olarak görenlerin bunun hesabını bunlardan sorması lazım” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!