Irak Türkmenlerinin Lideri Erşat Salihi, Haberiniz'e Konuştu.

Irak Türkmenlerinin Lideri Erşat Salihi, Haberiniz’e Konuştu.

Irak Türkmenlerinin lideri Erşat Salihi, Irak Türkmen Cephesi (ITC) başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonraki süreci ve sürecin ayrıntılarını haberiniz.com.tr’ye anlattı.

Bir çok konu başlığını değerlendiren Salihi, istifası ve bölge ile ilgili haberiniz.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hande Karacasu tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

Erşat Salihi, Irak Türkmen Cephesi Başkanlığını Neden Bıraktı?

2011 yılından itibaren yürüttüğü ITC başkanlığı görevinden ayrılan Erşat Salihi, kararıyla ilgili, “Partilerde bayrak değişimi normaldir, özellikle Irak Türkmen Cephesi bugün bir dava sırtlamıştır. Bu bir parti değil, bu bir davadır. Dava adamları atamayla gelmez, millet kömeyi (yardımı) ile gelir. Toplumumuz bizi bir dava sahibi görüyor. Bu dava sırtımızda yüktü, biz de bu yükü kaldırmakla mükellefiz. Önümüzde bir seçim vardı ve Türkmenlerin içinde hayal kırıklığı yarattı, onu tamir etmeye çalışıyorum. önümde engeller var, çok var ama çalışacağım.” dedi.

Bu Süreçte Erşat Salihi’yi Kimler Yalnız Bıraktı?

Türkmen Lider Salihi, görevden ayrılışıyla ilgili, “Açıkça söylüyorum dost dediğim insanlar, çıkarları doğrultusunda düşmanla iş birliği içindeler. Çok yazık! Bunu ummazdım! Yolumdan geri adım atmayacağım! yolum çetindir, zordur, yokuşlar çoktur ama Irak Türkmenleri ve Türk Dünyasına dayandım.” dedi.

Cephe Başkanlığını Bıraktığı Gün PKK Nasıl Kutlama Yaptı?

Salihi, görevden ayrıldığı gün ile ilgili, “Ben görevden ayrıldıktan sonra PKK terör örgütü Kandil’de tatlı dağıtmışlar. Bunun yanında, bazı Türkmen şahsiyetleri arkamızdan onlarla birlik olup oyunlar çevirmişler. Aynı siperdeler.” dedi.

Uluslararası Platformda Türkmenler İçin İlk Hamlesi Ne Oldu?

Aynı zamanda Irak Parlamentosu’nda İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olarak da görev yapan Salihi, 4 Mayıs 1924 Ermenilerin Kerkük’te Türkmenlere yönelik gerçekleştirdiği katliam olayına ilişkin uluslararası girişimleri hakkında da bilgiler verdi: “Görüyorum ki yalan falso dedikodularla bugün Türkiye ve Osmanlı suçlamalarla yüz yüze kalıyor. Ama karşı tarafın macerasını biz hiç bir şekilde dile getirmiyoruz. 4 Mayıs 1924 senesinde gerçekleşen bu hadisenin dünya platformlarında, Avrupa Birliği’nde konuşulması gerek. Biz burada sivil toplum kuruluşlarımızla bir yazı hazırlayıp Irak Dışişlerine gönderdik ve Irak Parlamentosu’na gönderdik. Benim de görevim parlamentoya gelen yazıları diğer ilgili platformlara taşımak. Şimdi bakalım yüz sene önceki sözde Ermeni soykırımına imza atanlar, bu gerçek olan Türkmen Katliamı’nın Ermenilerce yapıldığı dile getirilecek mi.”

PKK, Suriye, Irak ve İran’da Hangi Kurum ve Yapılara Sızmaya Başladı?

Terör örgütlerinin Kerkük ve çevresinde gösterdikleri tehlikeli faaliyetlere değinen Erşat Salihi, “Irak’ın güvenlik birimlerine sızmaya çalışıyorlar. Bu çok ciddi bir tehlikedir. Terör örgütü silahlı çatışmanın akabinde Irak’ın içinde seçim vesilesiyle siyasi operasyona başladılar. Aynısı Suriye’de YPG tarafından yapılıyor.” dedi.

“1 Mayıs Uyarısı” Ne Anlama Geliyor?

Hande Karacasu’nun “1 Mayıs’ta önemli bir açıklamanız oldu,terör örgütlerinin tekrar Kerkük’te faaliyet göstermesi ile ilgili konuya dikkat çekmeye çalıştınız, DAEŞ’ten mi bahsediyorsunuz?” sorusuna, “Sadece DAEŞ değil,Kerkük şuan hem DAEŞ hem de PKK’nın tehlikesi altındadır. DAEŞ, bölgenin yapısını, siyasetini değiştirmek için kurulmuştur ve maalesef PKK’nın da bölgede aktif eylemleri başladı. Kuzey’den PKK üzerinde uyuşturucu madde getirtilmesi, bazı yerlerde karargahlar kurmaları ve destekledikleri adayları ile siyasi operasyonları” şeklinde cevap verdi.

Irak Türkmenlerinin lideri Erşat Salihi ile gerçekleştirilen özel yayının tamamı için: https://www.youtube.com/watch?v=F99LpTo224M

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!