İnsan Haklarında Küresel Kıskaç!

İnsan Haklarında Küresel Kıskaç!

Yani İnsan hakları! Her yıl 10 Aralık’ta Dünya İnsan hakları günü olarak kutlanılmaktadır. Zulmeden de kutlamaktadır! Zulme maruz kalan ise, haklarımız çiğnenmektedir demektedir. İnsan, yaradılışından itibaren hep şu sorunun cevabını aramıştır. İnsan haklarının muhasebesi yapılmakta mıdır? Bir günde olsa 10 Aralık’ ta insanca muhasebe yapılmakta mıdır?

Denizin dalgalarıyla karaya vuran çocuğu, sizi Allah’a şikâyete ediyorum diye en kalbi haykırışını yapan çocuğu, kendi vatanlarından sürülerek anadan, babadan ayrı bırakılan çocuğu, savunmasız insanları, yaşlıları, kadınları, ibadethaneleri yıkılanları, Küreselciler, hangi anlayışla insan hakları gününde anlamlandıracaktır?

Eğitim kampları dediği esir kamplarında Çin’in Türkleri Covit-19 pandemi için uyararak korunmakta mıdır? Maske, mesafe ve temizlik söz konusu mudur? Dünya Sağlık örgütünün Çin’ in Doğu Türkistan vahşetini bugün 10 Aralık’ da insan hakları günün de hatırlatamaz ise, hangi insan hakkıyla izah edecektir.  Dünyada insan hakları ihlalleri olan yerler neden görülmemektedir? Öte yandan, AB, 10 Aralık’ ta bugün toplanmaktadır. İnsan haklarının çiğnenmesinde suskun ve yaptırımı olmayanlar neden toplanmaktadır?

“Şarka bakmaz, garbi bilmez, edepten yoktur payesi

Bir kızarmaz yüz, bir yaşarmaz göz bütün sermayesi.”

Diyen Akif’ in ifadesiyle bugün AB toplantısının insan hakları için vereceği samimiyeti olmayacaktır.

İnsan kâinatın efendisi, eşrefi mahlûkat, Cenabi Hak ’kın bütün kâinatı hizmetine verdiği varlık. Sorumluluğu ile gayesi bulunmaktadır. Bugün böyle anlayışla hakkı teslim edilmesi halinde insan hakları günü anlamını koruyacaktır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!