İngiltere’de kasap sıkıntısı nedeniyle binlerce domuz itlafın eşiğinde

İngiltere'de kasap sıkıntısı nedeniyle binlerce domuz itlafın eşiğinde

İngiltere’de, Brexit ve Covid-19 karantinaları nedeniyle yaşanan kasap ve mezbaha sıkıntısı nedeniyle, binlerce sağlıklı domuzun erken itlaf edilmenin eşiğinde olduğu belirtildi.

Ülkenin Ulusal Domuz Birliği’ne (NPA) göre, sağlıklı domuzlar ”sessizce itlaf ediliyor”  ve tahminen 150 bin domuz kasap sıkıntısı nedeniyle erken ölümle karşı karşıya bulunuyor.

Yaşanan sıkıntı nedeniyle  et işleyicileri kapasitelerinde yüzde 25’lik bir düşüş yaşandığı kaydediliyor. Bu da binlerce fazla domuzun çiftliklerde bırakıldığı, yer kapladığı ve refah sorunları yarattığı anlamına geliyor.

NPA’da politika hizmetleri görevlisi olan Lizzie Wilson, “Şu anda çiftliklerde zaten kesilmiş, gıda zincirine girmiş ve şimdiye kadar yenmiş olması gereken yaklaşık 120 bin domuz var. Hükümete, yakında yardım alamazsak, çiftliklerde domuz itlafı yapmak zorunda kalacağız deme noktasına geliyoruz, çünkü şu anda tek seçeneğimiz bu” dedi.

NPA’nın bir başka sözcüsü de bazı çiftliklerin bu kararı çoktan verdiğine ve bazı domuzlarını ”sessizce” itlaf ettiklerine inandıklarını söyledi. Ancak kaç çiftçinin bunu yaptığını veya kaç domuzu itlaf ettiklerini teyit edemedi.

Ulusal Çiftçiler Birliği başkanı Minette Batters, çiftçilerin 150 bin domuzu bir hafta, 10 gün içinde itlaf edeceğini tahmin ediyor.

İngiliz Et İşleyicileri Derneği, endüstrinin bir bütün olarak 15.000 işçi açığı olduğunu belirtti. NPA’ya göre, fabrikalar da gerekli insanları çekmek için ücretleri yüzde 15 artırıyor.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!