İmamoğlu Diyarbakır’da Başka İstanbul’da Başka

İmamoğlu Diyarbakır’da Başka İstanbul’da Başka

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır gezisi ile gündeme gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün de Türk Devletlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 yıl önce bağımsızlıklarını kazanan Türk Dünyası devletlerinin İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileriyle bir araya geldi. İmamoğlu; Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycanlı diplomatların hazır bulunduğu etkinlikte yaptığı konuşmada, “Türk Dünyası’na ait sayısız esere ev sahipliği yapan İstanbul, Türk Dünyası devletleri aile bağlarını kuvvetlendirecek her adımda üzerine düşeni yapmaya hazırdır” ifadelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı  Ekrem İmamoğlu Türk dünyası devletlerinin bağımsızlıklarının 30. yılı etkinlikleri kapsamında, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycanlı diplomatlarla öğle yemeğinde bir araya geldi.

İmamoğlu, “Hepimizin bildiği gibi, Türk’ün bağımsız, hür ve bir arada yaşama idealinin temeli asırlar öncesine dayanmaktadır. ” ifadelerini kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Orhun Abideleri’nde yer alan ‘Üstte gök basmadıkça, altta yer delinmedikçe Türk milletinin ilmini ve düzenini kimse bozamaz’ sözü Türk’ün bağımsız, hür ve bir arada yaşama idealinin temelini oluşturmaktadır.” sözleri Diyarbakırda HDP milletvekilleri ile sergi açılışına giden İmamoğlunun tepki görmesine neden oldu.

Söz konusu sergide yayınlanan kuru kafaların altında yazan isimlerin öldürülen terör örgütü mensuplarına ait isimler olduğu iddia edilmişti. İmamoğlunun bu gezi sonrası İstanbul’da Orhun Kitabeleri’nden  alıntı yapması üzerine bazı kullanıcıların paylaşımı söyle;

“Sayın İmamoğlu Orhun Yazıtlarında Türk’e fenalık edenlerle birlik olmanın,düşmanı dost bellemenin ne tür felaketlere yol açtığı ve bu durumun nekadar aşağılık olduğu ile ilgili de açık beyanlar yer almaktadır.
Sanıyorum yazıtların bu bölümlerine pek aldırış etmediniz.”

 

İmamoğlu’ndan 'Diyarbakır Gezisi' Tepkilerine 'Orhun Abideleri' Ayarı İmamoğlu’ndan 'Diyarbakır Gezisi' Tepkilerine 'Orhun Abideleri' Ayarı

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!