İkizdere’de Cengiz İnşaat Talanı: Musluklardan Çamur Akıyor!

İkizdere'de Cengiz İnşaat Talanı: Musluklardan Çamur Akıyor

Rize İkizdere’de köylülerin tüm itirazlarına rağmen AKP’den torpilli Cengiz İnşaat tarafından yapımı devam eden taşocağı projesi, ‘sonuç’ vermeye başladı. İnşaat alanına yakın bir mesafede yer alan Eskencidere’de musluklardan su yerine çamur akıyor.

Birgün’den Yaren Çolak’ın haberine göre, Rize İkizdere’de köylülerin tüm itiraz ve direnmelerine rağmen AKP’nin torpilli inşaatı Cengiz İnşaat’ın yapımına devam ettiği taş ocağı projesi nedeniyle, su ihtiyacını Eskencidere’den karşılayan Gürdere köylüleri, artık musluktan su içemiyor.

Geçtiğimiz günlerde, direnen köylülere, bölgeye giderek destek veren Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ’a ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği’ iddiasıyla 250 bin lira manevi tazminat davası açan Cengiz İnşaat’ın İkizdere katliamı ile ilgili köylülerden Dursun Baş, “Yaklaşık 2 aydır su bir gün çamurlu, bir gün bulanık, bir gün normal. Talan başladığından beri evde hazır su kullanıyoruz” dedi.

Cengiz tarafından yapılan talana doğanın sessiz kalmadığını belirten Baş, “Dağdan aldıkları malzemelerle hep dere yataklarını doldurdular. Yüzlerce ağaç kökünden söküldü. Ancak doğa da buna sessiz kalmıyor. Dün akşam yine heyelan oldu” diye konuştu. Mücadelelerinin devam ettiğini vurgulayan Baş, “Bu doğa katliamını durdursunlar. Biz her gün burada nöbet tutmaya devam ediyoruz. Onlar gidene kadar da buradayız. Vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı. Köyün geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunun altını çizen İkizdere Dernekleri Federasyonu (İDEF) Başkanı Ziya Yıldırım da “Köylünün yaşam kaynağı kurudu. Evimize su gelmiyor. Hayvanlar susuz kaldı. Köylü ihtiyaçlarını karşılayamıyor” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!