İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Yol Bakım ve Onarım ile Elektronik Sistemler Şube Müdürlükleri üzerinden yapılan bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçildi. Soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
BAŞSAVCILIKTAN OPERASYON AÇIKLAMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonla ilgili kamuoyuna yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bazı birimlerde gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlük iddialarının incelendiği belirtildi.
Başsavcılık açıklamasında, Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ile Elektronik Sistemler Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan bazı ihalelerde “kurgusal ihale sistemi” işletilerek ihalelere fesat karıştırıldığı yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
15 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği, bu kişilerden 12’sinin gözaltına alındığı, yurt dışında bulunan 1 şüpheliye yönelik yakalama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
Savcılık, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
GÖZALTINA ALINAN İSİMLER BELLİ OLDU
Gazeteci Burak Doğan’ın paylaştığı bilgilere göre operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen isimler şöyle:
- Ayhan Taş (Daire Başkanı)
- Murat Er (Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürü)
- Erkan Kavlak (Tekniker)
- Erkan Koç (Teknik şartname hazırlığında görev aldığı belirtilen isim)
- Hakan Çakır (Elektronik Sistemler Müdürü)
- İbrahim Yaşaroğlu (Teknik şartname hazırlığında görev aldığı belirtilen isim)
- Menderes Çakmak (Mühendis)
- Muhammet Sertaç Kazıcı (Teknik şartname hazırlığında görev aldığı belirtilen isim)
- Niyazi Baştürk (Teknik şartname hazırlığında görev aldığı belirtilen isim)
- Zeynep Düşmez (İnform firması ortağı)
- İsmail Kurtuluş (Koloni İnşaat yetkilisi)
- İhsan Sabri Kurtuluş (Koloni İnşaat yetkilisi)
Yurt dışında bulunduğu belirtilen ve hakkında yakalama çalışması sürdürülen isim ise Levent Ilgın olarak açıklandı. Ilgın’ın İnform firması yetkilisi olduğu belirtildi.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDE İKİNCİ DALGA
Öte yandan Üsküdar Belediyesi’ne yönelik soruşturmada da ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi. Bu kapsamda 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Gözaltı kararı verilen isimler şöyle:
- Uğur Çağatay Cayak (Üsküdar Belediyesi personeli)
- Adem Bağcı (Kent A.Ş personeli)
- Hülya Koçak Tanrısever (Kent A.Ş personeli)
- Burak Mesutoğlu (Kent A.Ş personeli)
- Abdurrahmen Ethem Dilek (Kent A.Ş personeli)
- Samet Bayrak (Kent A.Ş personeli)
- Serdar Ayhan (Kent A.Ş personeli)
Soruşturmalara ilişkin adli süreç devam ediyor.