Hollanda’da Müslüman Olan Politikacı, Başbakan Rutte’ye Suikast Planından Gözaltına Alındı

Hollanda'da Müslüman Olan Politikacı, Başbakan Rutte'ye Suikast Planından Gözaltına Alındı

Hollanda’da, Geert Wilders’ın aşırı sağcı partisinden ayrılarak İslam’a geçen Hollandalı politikacı Arnoud van Doorn, Başbakan Mark Rutte’yi öldürmeyi planladığı şüphesiyle gözaltına alındı ve sonra serbest bırakıldı.

Arnoud van Doorn’un avukatı Anis Boumanjal,  politikacının Başbakan’ı öldürmek için ”plan yapmak” suçlamasıyla hafta sonu gözaltına alındığını söyledi.

Polisin, van Doorn’u Lahey’deki Mark Rutte ile aynı mahalledeyken ”şüpheli” davrandığı için tutukladığı ve dün serbest bıraktığı belirtildi.   Van Doorn yerel basına, annesinin kedisine ilaç vermek için bölgede olduğunu ve Rutte’nin spor yaptığı spor salonunun hemen karşısındaki bir kafede kahve içmek için durduğunu söyledi.   Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Rutte’ye bu hafta, bir adam kaçırma veya organize bir suç çetesinin saldırısına uğrama korkularına yanıt olarak ekstra güvenlik verildiği bildirilmişti.

De Telegraaf’a göre  , Kraliyet ve Diplomatik Güvenlik Servisi’nden (DKDB) memurlar, düzenli olarak işe bisikletle giden Rutte’yi korumak için görevlendirildi. 2012’de van Doorn, Wilders’ın Özgürlük Partisi’nden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Müslüman oldu ve daha sonra bu yılki parlamento seçimlerinde sandalye kazanamayan kendi Birlik Partisi’ni kurdu.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!