HDP Siirt Milletvekili Beştaş, Meclisteki Konuşmasında Ümit Özdağ'a Saldırdı

HDP Siirt Milletvekili Beştaş, Meclisteki Konuşmasında Ümit Özdağ’a Saldırdı

HDP Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’deki konuşmasında İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’a saldırdı.

İşte Beştaş’ın amacını aşan o cümleleri;

“Diyarbakır milletvekili Garo Paylan’ın paylaşımıyla ilgili ırkçı, ötekileştirici nefret söylemini ilk elden kınadığımız, lanetlediğimizi söylemek istiyorum. Yaşam hakkına doğrudan saldıran bu anlayış mutlaka kaybedecektir.

Ümit Özdağ isimli bir şahıs sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın. Vekilimizi doğrudan hedef gösteren Ümit Özdağ, en ufak bir olumsuzluk karşısında vekilimizin tırnağına zarar gelmesi halince onu tanıyacağız ve yargı önünde hesap verecek. Hala koca parlamentoda bir ermeni vekil kabul edilemiyor. Başka bir milletvekili bunu söylemiş hiç bir açıklaması yok. Garo Paylan tabi ki yalnız değil, biz Garo Paylan ile birlikteyiz. Bir parlamentoda bir parlamenter başka bir parlamenteri ölümle tehdit ediyor, AKP yargısı da, kendisi de sessiz hala konuşmadılar bunu da belirtelim.” .

NE OLMUŞTU?

HDP’li Garo Paylan 24 Nisan’da Ermeni tehcirinin ” Soykırım” sayılması için bu olaylarda binlerce can veren Türk milletinin meclisine kanun teklifi vermiş ve ardından 24 Nisan ‘da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı;

“106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz.”

İstanbul milletvekili Ümit Özdağ da Paylan’ın paylaşımına şu cümlelerle cevap verdi:

“Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın.”

Talat Paşa’yı Hitler’e benzeten ve Türk milletinin meclisine “Soykırım” yalanını tanımayı teklif eden HDP’li Ermeni vekil Garo Paylan’ın, İstanbul milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!