HDP, Demirtaş tahliye edilmezse bunu yapacak

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre HDP 22 Mayıs'ta milletvekili aday tanıtım toplantı yapacak. Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş için Edirne ve Ardahan'dan eş zamanlı olarak bir kampanya süreci başlatacak ve parti yöneticileri vatandaşlara Demirtaş maskeleri dağıtarak seçmenle arasında bir bağ kurulması sağlanacak.

Sosyal medya üzerinden Demirtaş'ın kişisel hesabının yanı sıra HDP'nin resmi hesapları ve milletvekillerinin kişisel hesaplarının da kullanılacağı, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin katılacağı mitinglerde de Demirtaş'ın kısa ve özet mesajlarla alanlardaki seçmene doğrudan ulaşmasının sağlanacağı ifade ediliyor. Demirtaş'ın tahliye edilmesi amacıyla “Demirtaşa özgürlük çünkü” sloganıyla sosyal medya üzerinden bir çalışma da başlatıldı.

MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Demirtaş, Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin çağrısı üzerine sosyal medya üzerinden mal varlığını açıkladı ve diplomasının bir örneğini de paylaştı. Demirtaş, “Mal varlığımı açıklıyorum: 300 bin TL değerinde bir konut. 55 bin TL değerinde, 2013 model bir otomobil. Yüzlerce kitap, binlerce mektup. Ve bir diploma” ifadelerini kullandı. Demirtaş aynı zamanda “Şeffaflık Taahhütnamesi” başlığıyla da cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yolsuzlukla mücadele alanında gerekli adımları atılması, siyasi etik yasası çıkarılması, siyasetin finansmanında şeffaflığa yönelik yasal düzenlemeler yapılmasına konularında gerekli iradeyi göstereceğine ilişkin yazılı belgeyi de paylaştı.

SEÇİM MAZERETİ

Demirtaş dün Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 5. celsesine, seçim çalışmalarını gerekçe göstererek katılmayacağını bildirmişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!