Halil Falyalı’nın ABD’deki Suç Dosyası: 5 Yıldır Aranıyor

Peker'in İşaret Ettiği Halil Falyalı'yla İlgili İlginç Detaylar Ortaya Çıkıyor

Sedat Peker’in kokain ticareti suçlaması yönelttiği Halil Falyalı’nın 2011’den beri ABD’de uyuşturucu ve kara para aklama suçlarından arandığı ortaya çıktı.

Sedat Peker’in, “Para trafiği ondan dönüyor” diyerek işaret ettiği Halil Falyalı’yı uluslararası kara para aklama ve uyuşturucu trafiği suçlamasıyla 2016 yılından bu yana arandığı ortaya çıktı.

Peker‘in işaret ettiği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhaneleri bulunan Falyalı’nın kardeşi ve Özgür Demir ile birlikte 2016 yılından bu yana ABD tarafından kara para aklama, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçlamalarıyla aradığı ortaya çıktı. Virginia Doğu Bölgesi Mahkemesinin gizli tanık ifadelerine dayandırdığını suçlamanın geçmişi 2011 yılına dayanıyor. ABD mahkemelerinde gıyabında yargılama yapılamadığı için Halil ve Hüsnü Falyalı ile Özgür Demir’in dosyaları beklemede.

İddianameye göre üç isim, yasadışı olarak parasal araçlarla dışarıdan getirilen malları ve paraları Virginya’da aklamakla suçlanıyor. Buna göre yapılan kara para ticareti içinde bir çok enstrümanın kullanıldığı bunun içinde uyuşturucunun olduğu da belirtiliyor. Virginya Doğu Bölgesi Mahkemesi elde edilen yasadışı gelirin yine yasadışı faaliyetler kapsamında kullanıldığını iddia ediyor.

odatv’den Serdar Cebe’nin haberinde şu bilgilere yer verildi:

“Mart 2016’da karara bağlanan davada Adalet Bakanlığına Bağlı DEA Uyuşturucu ile Mücadele Birimi de taraf durumdu. Ve dava kararında DEA’in soruşturması çerçevesinde uluslararası para aklama ve yine uluslararası uyuşturucu trafiğin Halil Falyalı ve diğer iki isim ile birlikte yürütüldüğü belirtiliyor ve sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartılıyor.

Halil Falyalı , kardeşi Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir firari oldukları için haklarındaki dava sonuçlanmıyor. Amerika’da sanıklar yakalanmadıkları takdirde gıyabi olarak mahkemelerde yargılanamıyor. O çok meşhur WANTED (ARANIYOR) ilanıyla birlikte dava dosyası beklemeye alınıyor.

Amerika KKTC’yi devlet olarak tanımadığı için Amerika ile KKTC arasında suçluların iade anlaşması bulunmuyor. CHP Amerika Temsilcisi Yurter Özcan ile Saklı Gündem için yaptığımız röportajda Halil Falyalı’nın KKTC’den çıktığı anda Amerika tarafından tutuklanacağını söyledi.”

Söz konusu belgeler:

Halil Falyalı’nın ABD’deki Suç Dosyası: 5 Yıldır Aranıyor

Halil Falyalı’nın ABD’deki Suç Dosyası: 5 Yıldır Aranıyor

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!