Hajra Turan (Magyar és Török testvérek!)*

Macar Turancılarının lideri Vona Gabor bir dizi konferans vermek üzere Türkiye’ye geldi.  Biraz tanıyalım kimdir bu Gabor Türkiye’deki Ülkücüler ve Türkçüler arasında büyük bir ilgi ile karşılanan Vona Gabor’un söylemleri yıllardır Atsız çizgisi siyaset takip eden insanlar için hiç yabancı değil zira rahmetlinin turan kanlı Macarlara yazdığı kahramanlık şiirleri hala hatıralarda. Tam bir Türkçü üslubu ile konuşan Gabor Macaristan’ın gelecekteki başbakanı olarak görülüyor. 1978 doğumlu başkan Jobbik partisini üniversite öğrencisiyken ikibinli yılların başında kurmuş ilk seçim %2 oy alan jobbik şu anda %17 lik oy oranı ile Macaristan’ın 3. büyük partisi konumunda. Seçmen kitlesinin %63 ü genç seçmen bu sebeple oy kullanma yaşına gelecek gençler ile iktidara yürüyeceği tahmin ediliyor.

Peki, Vona Gabor Marmara Üniversitesindeki olan konferansta neler söyledi. Önemli noktalar şöyle:

Konuşmasına "Sizlere Budapeşte’den Gül Baba’dan selam getirdim" diyerek başladı.

Komünizm sonrasında Macaristan’ın yönünü hep Batı’ya döndüğünü ancak kendisi ve partisi JOBBIK’in doğru yönün Doğu olması gerektiğini savunduklarını belirtti. "Çünkü…" dedi, "kardeşlerimiz orada yaşıyor."

Komünizm hakkında "Komünizmin insan hoş gelen bazı yanları olsa da gerçekleri yansıtmamaktadır. Komünizm Macaristan’a büyük acılar çektirmiştir, en büyük zararı da köylülere vermiştir ve ailem de bunlardan biridir." dedi. Ve ekledi: "Ben anne sütü içerken aynı zamanda komünizm düşmanlığını da içtim."

Macaristan’ın Avrupa Birliği üyeliği hakkında ise, Macar halkının üyelikten önce büyük umutları olduğunu, AB’ye girip refaha ulaşacaklarını düşündüklerini ancak on yıllık üyelik sürecinde bunun tam tersinin yaşandığını söyledi. Macaristan’ın AB’ye üyeliğinden sonra Batı Avrupalı şirketlerin Macar şirketlerini, fabrikalarını satın aldığını ve sonra da kapattığını, Macaristan topraklarının satıldığını ve Macaristan’ın borcunun 4 kat arttığını belirtti.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinin gerçekleşmeyeceğini, Türkiye’yi asla kabul etmeyeceklerini belirtirken, bunun sebebinin Türklerin Müslüman olmasından çok Türkiye’nin fazla güçlü olması olduğunu söyledi. "Ancak Türkiye AB’ye girerse, buna seviniriz çünkü bu sayede Avrupa Birliği krize girer ve çöker, biz de kurtulmuş oluruz" diye espri yapmayı da ihmal etmedi.

Günümüzde dünyanın tek kutuplu bir yer olduğunu, ABD ve Batı Avrupa’nın, dünyayı küreselleştiren güçler, bu küreselleşmenin ise siyasi ve kültürel olduğunu belirtti ve dünyanın çok kutuplu olması gerektiğini söyledi. Dünyayı küreselleştiren güçlerin, diğer insanların ne yapması gerektiğini söylediklerini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Azerbaycan’a da gittiğini ve Karabağ konusunu Macaristan’da savunan tek partinin kendileri olduğunu söyledi.

Romanya’da bağımsızlık mücadelesi veren Macar halkı Sekeller’den de bahsetti ve Avrupa’nın insan haklarından dem vurduğunu ama konu Sekeller olunca kimsenin görmediğini ve konuşmadığını söyledi. Ve bizden bir söz istedi: "Bir gün biz bu konuda bir adım attığımızda bizi desteklemenizi istiyoruz."

"Türkiye Turan’ın ve İslam’ın lideri olabilir. Bu ikisi birbiriyle çelişmez. Türkiye bu ikisini başarabilirse süper güç olabilir. Gerçi bana göre Türkiye yine de bir süper güçtür."

"Ben Macar’ım ve Hristiyan’ım. Ancak bütün Türklerin, Müslümanların ve ezilen insanların yanındayım."

"Türkiye’de benim gibi liderler olmadığını söylüyorsunuz. Ancak ben bu salonda bir sürü lider görüyorum."

"Hep aklımda olan ama ilk kez açıklayacağım bir şey söyleyeceğim. Benim bütün Turan ülkelerinden gelen gençlerin katılacağı bir Turan Kongresi hayalim var. Turan ülkelerinden gençler gelip Turan’ı konuşabilirler."

"Biz Macaristan’da iki senede bir Turan Kurultayı yapıyoruz. Bu kurultaylara gün geçtikçe daha fazla insan katılıyor. Ve kendi milletine yabancılaşmış insanlar bile bu kurultaya geldikten sonra gerçekleri görerek ayrılıyorlar."

"Bana ve partime, Avrupa’da ve Macaristan’da büyük saldırılar var. Bizi sürekli kötülüyorlar. Hatta bir seferinde yolda birisiyle karşılaştığımda bana ‘Gabor Vona sen misin? Ben seni dişleri bilenmiş, insanları yemek için bekleyen vahşi biri sanıyordum’ dedi. Ben de ona ‘beni ve partimin programını hiç okudun mu? Beni hiç dinledin mi? Beni oku ve dinle, eğer beğenmezsen gider, beğenirsen bize katılırsın’ dedim.

"Bir gün seçim çalışmaları için fotoğraf stüdyosuna gittim ve orada bozkurt işareti yaparak da bir fotoğraf çektirdim. Bunu Facebook’tan yayınladığımda, Türkler’den çok sayıda destek aldım ancak Macarlar ‘Sen metalci mi oldun?’ dediler. Ben de onlara ‘Bu Türklük için kutsal bir işarettir’ dedim ve bu vesileyle onlar da bu işareti öğrenmiş oldular."

"Bir gün bir arkadaşım Türkiye’ye gelmiş ve alışveriş yaparken girdiği bir dükkanda benim resmimi görmüş. Önce tanımıyor gibi resimdekinin kim olduğunu sormuş. Ardından da kendisinin Macar olduğunu söylemiş. Dükkan sahibi ona çok yardımcı olmuş ve bir çift ayakkabı hediye etmiş. Ancak korkuyorum. Eğer partimiz JOBBIK’in bütün mensupları bunu duyar ve İstanbul’a gelip o dükkana giderlerse, dükkan sahibi iflas edebilir."

"Ben aslında hiçbir zaman politikacı olmayı düşünmedim. Üniversitede öğrenciyken, neredeyse tamamen yaşlı hocaların olduğu bir konferansa katılmıştım. Sahnedeki hocalardan birisi aralarında bir genç olduğunu gördü ve beni sahneye çağırıp ‘Sen de konuş’ dedi. Sahneye çıkarken heyecan ve korkudan düşecek gibiydim. Kürsüye geldiğimde ayaklarım titriyordu ve bayılıp düşmemek için kürsüye dayandım. Bugüne kadar orada ne konuştuğumu hiç hatırlamıyorum. Tek hatırladığım herkesin ayağa kalkıp beni alkışladığıdır. İşte o gün bu işi yapabileceğimi gördüm."

"Ben buraya herhangi bir siyasi partiye görüşmek için, diplomatik ilişkiler kurmak için gelmedim. Benim bir davam var ve ben buraya davamı anlatmaya geldim."
 
Gabor’un beklide en dikkat çekici cümlesi ‘’of the record’’ yani kayıt dışı söylenmiş bir cümle . Salonun tıklım tıklım olduğunu gören gabor "Türkiye’de bu kadar Turancı var mı" demiş.


*Macarlar ve Türkler kardeştir!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!