Doğu Türkistanlı Rabia Kadir’i Tanıyor musunuz?

İslam dünyasın kan ağlamaktadır. Yemen’den, Türkistan’a kadar İslam coğrafyasında acı, gözyaşı, zulüm ve kan damlamaktadır. Zalimler hep aynı ve hiç değişmemiştir. Hilalle haçın ve siyonizmin savaşı hep devam etmektedir. Kur’an’da Yüce Yaratanın Maide Suresinde “Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin, onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse o onlardandır” uyarılarını ne yazık ki unutuyoruz. Gidip papaz heykelleri önünde AB anlaşmaları imzalıyoruz…

İslam dünyasındaki bu zulüm Osmanlı Devletinin tarih sahnesinden çekilmesiyle başlamıştır. Çünkü, ünlü İslam düşünürü İbn-i Haldun; “İnsanoğlunun kurup kuracağı en adaletli devleti Türkler,  Osmanlı adıyla kurmuşlardır” diye hakını teslim etmiştir. 25 milyon kilometre karede hakkı ve adaleti tesis eden Türk Milleti (Osmanlı) emperyalistlerin dışarıdan ve içerden saldırıları sonucu yıkılmıştır. Şimdi;

·  Türk Milletinin çekildiği her yerde göz yaşı vardır.
·  Türk Milletinin çekildiği her yerde kan vardır.
·  Türk Milletinin çekildiği her yerde acı ve zulüm vardır.

300 yıldan fazla dünyayı yöneten Türk Milleti adaletin ve huzurun sembolü olmuştur. Dünya bir yol ayrımı yaşamaktadır. Sovyetlerin yıkılmasından sonra dünyayı yönetmeye başlayan ABD, İsrail, İngiltere merkezli batı, dünyaya acı, kan, ve gözyaşından, sömürüden başka bir şey yaşatmamıştır. Çünkü batının derdi adalet, huzur değil sömürüdür. BATI HEP ALMIŞTIR. BİRLİKTE OLANLARDAHEP VERMEK ZORUNDA KALMIŞTIR. KARŞI ÇIKANLARI DA “TERÖRİST” İLAN ETMİŞTİR. IRAK’A GİRMEDEN ÖNCE “IRAK’TA  NÜKLEER SİLAH VAR, LADİN ORADA” DİYE YALAN SÖYLEYEN, İŞGALE ZEMİN HAZIRLAYAN HEP BATIDIR. IRAK’A GİRİNCE DÖNEMİN ABD BAŞKANI BUSH; “HAÇLI SEFERLERİNİ YENİDEN BAŞLATTIM” DİYE İTİRAF ETMİŞTİR.
 
Batı şimdi de Suriye’yi, Mısır’ı karıştırmaktadır. Esasında bunlar sıradan, tesadüfi işler değildir. Dönemin dışişleri bakanı “Arap Baharı” diye adlandırılan dalganın başlayacağını önceden haber vermiş “BOP gerçekleşecek, Yemen’den Tunus’a 22 ülkenin sınırlarının değişecek” demişti. Amaç çok açıktır, gizlilikleri, sakladıkları yoktur. Amaç Büyük İsrail’i kurmaktır. Bunu da yumuşatarak “Büyük Ortadoğu Projesi” diye sunmaktadırlar. Bugün Suriye düşerse yarın sırada İran, sonra da asıl hedef Türkiye vardır. HEDEF TÜRKİYE’DİR. ABD’nin kurduğu askeri üslerin kuzeyden, güneyden, doğudan, batıdan çizgiler çizildiğinde merkezinde Türkiye ortaya çıkmaktadır. Yine dönemin ABD BAŞKANI BİLL CLİNTON; “TÜRKİYE TÜRK’LERE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR” DİYEREK AMAÇLARINI ORTAYA KOYMUŞLARDIR.

Bugün İslam dünyasında yaşananları bu gözle değerlendirirsek taşlar yerine oturacak, doğruyu daha iyi görmemizi sağlayacaktır. Bizim ormandaki bir ağacı görmemizi isteyenler, ormanı, ana resmi görmemizi istememektedirler.

Son günlerde Suriye’de, Mısır’da yaşananları bizim gözümüze sokanlar başka şeyleri unutturmaktadırlar. Ramazan ayında Doğu Türkistan’da yaşanan katliam zulüm, yine ramazanda ve bayramda Kerkük’de, Telafer’de, Tuzhumarta’da, Musul’da 700 Türkmen bombalı saldırılarla parçalanarak şehit edilmiştir. Amaç Türkmenleri yıldırmak, dünyanın en değerli petrol yatakları üzerindeki Türklermen’leri Kerkük’ten çıkarmak, Kerkük’ü Musul’u sözde kürdistana asılda ise BOP’a, Büyük İsrail’e katmaktır. Doğu Türkistan’da ise emperyalist Çin her türlü soykırımı Uygur Türklerine uygulamakta, Doğu Türkistan’ın yeraltı ve yerüstü kaynaklarını sömürmektir. Dün sitelere düşen haberde Çin yeni bir Türk katliamı başlatmıştır.

Ama çok gariptir ki Mısır’daki askeri darbeyi (biz darbelere şiddetle karşıyız) konuşan, gündemden düşürmeyen boyalı basın ve tvler konu Müslüman Türk olunca sessizliğe bürünmektedirler.

Filistin, Gazze, Mısır, Suriye Müslümanları kadar değeri yok Kerkük’teki, Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk’ün hatta Mayanmar’daki Müslümanların… oysa Mısır’daki katliam siyasidir, iktidar kavgasıdır.

MAZLUMLARIN YANINDA YER ALDIĞINI SÖYLEYEN MEDYAMIZ, HÜKÜMETİMİZ, VATANDAŞLARIMIZ NEDENSE DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ÇİN VAHŞETİNİ, ZULMÜNÜ, KERKÜK’TEKİ BOMBALI KATLİAMLARI, MAYANMAR’I HİÇ GÖRMÜYOR.

Acaba;
·  Arap olmadan Müslüman olunmuyor mu?
·  Arap olmadığı için zulüm görenler mazlum olmuyor mu?
·  Arap olmadığı için Türkler zulüm görürse onlara üzülmeyecek miyiz?

·  “MISIR İÇİN DİRENİŞ İNSANLIK İÇİN DİRENİŞ” OLUYOR DA DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ, KERKÜK’TEKİ KATLİAMLARA DİRENİŞ GÖSTERMEK, SUSMAK, SESSİZ KALMAK NE OLUYOR?

Meydanlarda her gün ağlayıp, tepki gösterenler, Rabia işareti yapanlara sesleniyoruz (samimiyetlerinden şüphemiz yok);

·  DOĞU TÜRKİSTAN’DA TÜRKLER MÜSLÜMAN DEĞİL Mİ?
·  KERKÜK’TE, MUSUL’DA, TELAFER’DEKİ TÜRKLER MÜSLÜMAN DEĞİL Mİ?
·  MAYAMMER’DEKİ KATLEDİLEN MAZLUMLAR MÜSLÜMAN DEĞİL Mİ?

Cuma hutbelerinde Mısır’daki olayları gündeme getiren ve getirtenlere soruyorum:
·  “Zulme sessiz kalan da zalimdir” diyorsunuz o zaman Doğu Türkistan’daki zulme, Kerkük’teki zulme niçin sessiz kaldınız?
·  Zulmü görenler Türk olunca niçin susuyorsunuz?
·  Bu zulme razı olduğunuz anlamına gelmiyor mu?
“Zulme sessiz kalmak zalimliktir” diyenlere sesleniyorum;

·  IRAK’TA 1,5 MİLYON MÜSLÜMAN ŞEHİT EDİLİRKEN NİÇİN SUSTUNUZ? 
·   Irak’ta 1,5 milyon Müslüman haçlılarca katliama uğrarken siz onlara yardımcı oldunuz mu, olmadınız mı?
·  Irak’ta 1,5 milyon Müslüman şehit edilirken siz “ ABD askerlerine dua ediyordunuz, en az kayıpla ülkenize dönersiniz” dediniz mi, demediniz mi?

·  MISIR’DAKİ ESMA’YA AĞLAYANLAR, IRAK’TA EBU GARİP CEZAEVİNDE TECAVÜZE, ZULME, İŞKENCEYE UĞRAYAN NUR HANIM KARDEŞİMİZE NİÇİN AĞLAMADINIZ.
Irak’ta Ebu Garip Hapishanesi’nden Nur Hanım bütün Müslümanlara okumaları ve okuyup gereğini yapmaları için 2004’ün Nisan ayında açık bir mektup yayımladı.

“Halkıma, Ramadi’nin, Halidiye’nin ve Felluce’nin insanlarına; erdem ve onurlarını kaybetmeyen tüm dünyadaki insanlara… Bu size, Amerikan-Siyonist hapishanesi Ebu Garib’ten kardeşiniz Nur’un mektubudur… (…) Siz sıcak evlerinizde karınlarınızı doyurup sevdiklerinizle bir arada otururken, bizim maruz kaldığımız aşağılanma ve çektiğimiz açlığı, sizler su içerken çektiğimiz susuzluğu, sizler derin uykuda iken Amerikalıların bize yaşattığı uykusuz geceleri, sizler giyinikken bizim yaşadığımız çıplaklığı, bizi soyup önlerinde sıraya dizmelerini nasıl anlatabilir, nasıl kelimelere dökebilirim…  (…) Yüreğim kan ağlayarak şöyle diyorum: Benim insanlarım, haysiyetlerini ve şereflerini bir avuç Amerikan Dolarına satmış. Yaşadıklarımızı ve kirletilen onurumuzu düşündükçe gözlerimden yaşlar boşanıyor.”  diye başlayan Nur kardeşimizin mektubu şu satırlarla son buluyordu:

 “Ey kardeşlerim, siz ey, bizim liderlerimiz olarak ortalarda gezip tozanlar. Gelin ve kurtarın bizi. Elinize geçen bütün silahlarla bu hapishaneye saldırın. Hem onları hem de bizleri öldürün. Biz çoktan ölüme razıyız! Burayı yerle bir edin!. Hepimizin karnında onların piçleri var. Çoğumuz hamileyiz. Biz dünden ölüme razıyız. Size yalvarıyoruz; gelin ve kurtarın bizleri! Size, ailelerimize ve ülkemize daha fazla utanç vermemek için ölmek istiyoruz! Bizi öldürün! Allah rızası için! Size yalvarıyoruz…” Nur Hanım kardeşimize tecavüz edilirken hiç sesisiniz çıktı mı?
 
Yine ayrıca “Nato’nun Libya’da ne işi var” dediniz daha üzerinden 24 saat geçmeden İzmir’den kalkan uçaklar Libya Müslümanlarının bedenlerini parçaladı.
Aşağıda sanal ortamda okunma rekorları kıran Kaddafi’nin mektubu var;
 
“Hiçbir hainlik bedelsiz kalmaz sevgili Türkiye…”
Savaş gemilerini tüm ülkelerden önce tepemize yollayan sevgili Türkiye 
ABD uşakları ülkemizde kargaşa yaratıp binlerce insanımızı öldürdüğünde bu uşaklara silah, mühimmat ve para desteğinde bulunan Türkiye 
Siyasi karalamalar yapılırken gıkı çıkmayan üzerine hakkımızda karalama yapan aziz Türkiye 
Irak halkının başına gelenlerin Libya halkının da başına geleceğini bilen işbirlikçi Türkiye 
Müslümanım diyerek haçlı ordusuyla birlikte halkımızı katleden Türkiye 
ABD ye ayak takımlığı yapan namuslu Türkiye 
Petrolümüze, vatanımıza, namusumuza göz diken teröristlerle birlikte hareket eden şerefli Türkiye 
6 aydan bu yana 20 binden fazla insanımızın öldürülmesine destek veren delikanlı Türkiye 
Sessizliğiniz suçluluğunuzu Aklamaz, Hiç bir hainlik bedelsiz kalmaz sevgili Türkiye 
Kıbrıs savaşında tek destekçiniz olan beni ve ülkemi sırtımızdan vurduğunuz için 
Kardeş tutumunuz için teşekkür ediyor aynı hainlikleri, acıyı ve göz yaşını yaşamamanızı diliyorum canım Türkiye… 
 
DOĞU TÜRKİSTANLI RABİA KADİR’İ TANIYOR MUSUNUZ?
 
RABİA KADİR’İ TANIYOR MUSUNUZ? RABİA KADİR, DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ÇİN ZULMÜNÜ, KATLİAMLARI DÜNYAYA ANLATAN YİĞİT ANAMIZDIR. ARKASINDA TERÖR ÖRGÜTÜ YOK, ELİNDE SİLAH YOK, AMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ RABİA ANAMIZI GEÇEN YIL TÜRKİYE’YE GİRİŞ VİZESİ VERMEDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ? TERÖR ÖRGÜTÜNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VEREN BARZANİ’Yİ AKP KONGRESİNE DAVET EDİP, KONGREDE BARZANİ’YE; “TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR” DİYE BAĞIRTANLAR RABİA KADİR ANAMIZA TÜRKİYE’YE GİRİŞ VİZESİ VERMEDİ…
 
Yine Kerkük’teki Irak Türkmen cephesi liderlerinden Aydın Maaruf Bey’in sözleri beynimize çivi gibi çakılması gerekiyor: “Irak’ta Türkmen olacağıma Türkiye’de kürt olsaydım…”
Adları Arapça olan Rabia Kadir, Maruf Bey, kendileri Müslüman olmalarına rağmen Türk olduğu için mi sahip çıkmıyoruz? İşte başka bir örnek:
 
İşgâlci Çin, "Güvercin"i zindanda katletmiş
10 yıllık hapse mahkum edilen ”Yabani Güvercin” adlı metaforik hikâyenin ünlü yazar Nurmuhammed Yasın Örkeş’in geçen yıl kaldığı işgâlci zindanında şehit edildiği kesinleşti. 
Hayatta olsaydı, Doğu Türkistanlı Nurmuhammed Yasin’in 10 yıllık hapis cezası sona eriyordu. 
İşin ilginç yanı adı, Uluslararası Af örgütü raporlarına da yansıyan ve yazdığı hikâye kitabı birçok dile çevrilerek ün kazanan yazarın ölümü, henüz ailesine resmi olarak tebliğ edilmedi. 
Nurmuhammed Yasin Örkeş’in tek suçu "Yava Kepter" (Yabani Güvercin) adlı metaforik bir hikâye yazması ve bu hikâyede tutsak edilen güvercinlerin insanlar tarafından öldürülüşünü metaforik bir dille anlatmasıydı. Haksızlığı açıkça dile getirenlerin kellesini hemen koparan işgâlci Çin, metaforik yazarları bile yaşatmıyor. 


Doğu Türkistanlı genç bir yazar ve şair olan Nurmuhammed Yasin Örkeş, “Yawa Kepter” (Yabani Güvercin) adlı eserini 2004 yılında kaleme aldı. Bu eser, “Kaşgar Edebiyatı” dergisinin 2004 yılındaki 5. sayısında yayınlandıktan sonra Doğu Türkistan halkı tarafından büyük bir ilgi ile okunmaya başlandığından dolayı, söz konusu dergi Çinli yetkililerce toplattırıldı. Eserin sahibi Nurmuhammed Yasin Örkeş de, 10 yıl süreyle hapse mahkûm edildi. Ayrıca işgâlci Çin devleti, Doğu Türkistan’daki acımasız ve katı Çin rejiminin bir hikâye üslubu içerisinde anlatıldığı “Yabani Güvercin” adlı öyküye, Kaşgar Edebiyatı Dergisi’nde yer verdiği gerekçesi ile de, derginin yayın yönetmeni olan Köreş Hüseyin’e de 3 yıl hapis cezası vermişti. 

 
Şimdi buradan sesleniyorum;
·  Allah aşkına gelin başka Rabialar olduğunu da görelim.
·  Allah aşkına gelin başka Müslümanların da zulüm gördüğünü görelim.
·  Allah aşkına gelin bütün zalimlere, bütün zulümlere, katliamlara karşı çıkalım.
“MÜMİNLER KARDEŞTİR, MÜMİNİN DERDİYLE DERTLENMEYEN BİZDEN DEĞİLDİR.” Hadisleri doğrultusunda:
·  Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk Kardeşlerimize de sahip çıkalım.
·  Kerkük’te, Musul’da, Telaferde, Tuzhumarta’dadaki Müslüman Türk kardeşlerimize sahip çıkalım.
·  Mayanmar’daki, Mısır’daki, Suriye’deki, Filistin’deki, Kırım’daki dünyanın tüm mazlum milletlerinin dertlerine ortak olalım.
·  HER MUSA’YIM DİYENLERE DE DİKKAT EDELİM ALTINDAN USA VE TAŞERONLARI ÇIKIYOR.
Allah tüm zalimlerin belasını versin! (amin) Ergeç verecektir ama biz Doğu Türkistan’daki, Irak’taki, diğer ülkelerdeki zalimlere suskun kalırsak bizim de sonumuz hayırlı olmayacaktır. Rabia Kadir’i de bilelim, Rabia Adeviye’yi de…
 

 
 
 
  Muzaffer KARADAĞ
Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi
Türk Eğitim-Sen Sivas İl Başkanı 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!