1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gülistan Doku soruşturmasında flaş! ABD’deki firari Umut Altaş itiraf etti: Kafasına sıktım dedi

Gülistan Doku soruşturmasında flaş! ABD’deki firari Umut Altaş itiraf etti: Kafasına sıktım dedi

Gülistan Doku dosyasında yıllardır süren sis perdesini aralayabilecek çarpıcı iddialar gündeme geldi. Soruşturmanın firari şüphelisi Umut Altaş, Gülistan Doku’nun öldürüldüğünü öne sürerken, olayın ardından devlet içindeki bazı isimlerin devreye girdiğini iddia etti.

featured
0
Paylaş

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturmada kamuoyunu sarsacak yeni iddialar ortaya atıldı. Dosyanın firari şüphelilerinden Umut Altaş, olayla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Akşam gazetesinden Yavuz Atalay’a konuşan Altaş, geçmişte sustuğunu ancak artık dosyanın aydınlatılmasını istediğini belirterek, Gülistan Doku’nun ölümüne ilişkin ağır suçlamalar yöneltti.

“TÜRKAY CİNAYETİ İŞLEDİĞİNİ İMA EDEN NOT BIRAKTI”

Altaş, olay döneminde kandırıldığını ve yaşananları tam olarak kavrayamadığını öne sürerek, Mustafa Türkay Sonel’in cinayeti işlediğine işaret eden davranışlar sergilediğini iddia etti.

Altaş, “O zamanlar çok saftım. Türkay, bu olayla ilgili kendisinin sorumlu olduğunu düşündüren bir not bile bıraktı. Evde bana, ‘Çok bağırıyordu, ben de sıktım’ dedi. Hatta araç içerisindeyken cinayette kullanıldığı öne sürülen silaha da dokundum. Artık bu olayın çözülmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞÜKRÜ O İŞİ HALLETTİ” İDDİASI

Cinayetin ardından Mustafa Türkay Sonel’in kendisine dikkat çekici bir ifade kullandığını öne süren Altaş, “Bana ‘Şükrü o işi halletti’ dedi” açıklamasında bulundu.

Altaş, burada bahsedilen kişinin dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in yakın koruması Şükrü Eroğlu olduğunu iddia etti.

Olayın viyadük civarında gerçekleşmiş olabileceğini öne süren Altaş, cesedin daha sonra başka bir araçla taşındığını düşündüğünü söyledi.

“VALİ BABASI BENİ ALNIMDAN ÖPTÜ”

Altaş’ın en çok dikkat çeken iddialarından biri de Sonel ailesiyle ilgili sözleri oldu.

İstanbul’daki ev ziyaretlerinden birinde dönemin vali olan Tuncay Sonel’in kendisini alnından öptüğünü söyleyen Altaş, bu davranışı “Sustuğum için bir teşekkür öpücüğü olabilir” sözleriyle yorumladı.

ŞİDDET VE SUÇ İDDİALARI

Altaş, Mustafa Türkay Sonel hakkında başka ciddi iddialar da ortaya attı.

Sonel’in küçük yaştaki kızlarla ilişkileri olduğunu, şiddet eğilimli biri olduğunu ve çevresindeki insanlara fiziksel şiddet uyguladığını öne süren Altaş, polisle yaşandığını iddia ettiği bir olayı da anlattı.

İddiaya göre Sonel, bir tartışmada polis memurlarına silah gösterdi, ardından cebinden çıkardığı bir kartı gösterince polisler herhangi bir işlem yapmadı.

Bu iddialar ise henüz resmi makamlarca doğrulanmış değil.

KAYIP DOSYASI CİNAYET SORUŞTURMASINA DÖNÜŞTÜ

Yıllardır kayıp dosyası olarak işlem gören Gülistan Doku soruşturması, yeni gelişmelerle birlikte cinayet dosyasına dönüştü.

2024 yılında Tunceli’ye atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu’nun dosyayı yeniden ele almasıyla süreç hız kazandı. Başsavcılığın talimatıyla JASAT ekiplerinden özel bir ekip oluşturuldu.

Gülistan Doku’nun kaybolduğu gün ve öncesine ait yüzlerce saatlik güvenlik kamerası kaydı yeniden incelendi. HTS ve PTS verileri değerlendirildi, yeni şüpheliler dosyaya dahil edildi.

ÇOK SAYIDA TUTUKLAMA VAR

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda çok sayıda isim gözaltına alındı.

Mustafa Türkay Sonel ile Gülistan Doku’ya son temas kurduğu belirlenen Erdoğan Elaldı, “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.

Eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov, ailesi, bazı kamu görevlileri ve delil karartma iddiasıyla bağlantılı isimler de tutuklananlar arasında yer aldı.

Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel de delil gizleme, resmi belgeleri yok etme ve bilişim sistemlerindeki verilerle oynama suçlamaları kapsamında tutuklanan isimler arasında bulunuyor.

DNA İNCELEMESİ KRİTİK ROL OYNAYACAK

Soruşturmadaki son önemli gelişmelerden biri de DNA incelemesi oldu.

Tutuklu Mustafa Türkay Sonel’in aracında bulunan DNA örnekleriyle karşılaştırılmak üzere Gülistan Doku’nun anne ve babasından örnek alındı.

Adli Tıp incelemesinden çıkacak sonucun, soruşturmanın seyrini değiştirebileceği değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!