Gül sektöründe Isparta-İran işbirliği

Gül sektöründe Isparta-İran işbirliği

Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde gül ve uçucu yağ sektörü önemli rol oynayacak. Isparta’da İranlı yetkililerin de katılımıyla gül sektörü masaya yatırıldı.

Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde gül ve uçucu yağ sektörü önemli rol oynayacak. Isparta’da İranlı yetkililerin de katılımıyla gül sektörü masaya yatırıldı.

Gül ve Uçucu Yağ sektörü, İran Tarım Bakanı Hossein Zeynali ve beraberindeki heyeti Isparta Ticaret Borsası ev sahipliğinde ağırladı.

Türkiye ile İran arasında gül sektörü ve uçucu yağ üretimlerinin değerlendirildiği ve ortak pazar oluşturulmasının ele alındığı toplantıya, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, öğretim üyeleri ve Isparta’da faaliyette bulunan uçucu yağ üretimi ve ihracatı yapan sektör temsilcileri katıldı.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, İran Tarım Bakan Yardımcısı Hossein Zeynali ve İranlı iş insanlarını ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Adar, şunları kaydetti.

‘’Isparta Ticaret Borsası olarak ilimizdeki üretilen ürünlerin yurt dışında pazarlanması için İran ve diğer ülkelerle ikili görüşmeler yapmayı çok önemsiyoruz. Bu görüşmeler hem ülkemize hem de İran’a büyük katkı sağlayacaktır. İkili görüşmelerin önemini benimsiyor ve yurtdışı fuar ve istişare toplantılarına da katılım sağlıyoruz. Daha önceki yıllarda Isparta Valiliği, Borsamız ve Ticaret Odasıyla birlikte İran’a gittik. Bazı fabrikaları ve üretim tesislerine gezerek ikili görüşmeler yaptık. Bunun sonucunda az da olsa ihracat yapan üyelerimiz oldu.’’

Gerçekleştirilen görüşmelerin hem üyelerine hem de iki ülkeye katkı sağladığına inandığını ifade eden Ahmet Adar, ‘’Türkiye’deki üretici firmalarımız ile karşılıklı iş görüşmesi yaparak daha iyi tanıma ve ihracat yapma fırsatları bulacağınızı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda biz de iadeyi ziyaret edebiliriz’’ dedi.

İran Tarım Bakan Yardımcısı Hossein Zeynali de, ülkelerinde gül sektörünün geliştirilmesine katkı yapacak bu toplantıyı çok önemsediklerini belirtti. Zeynali, gül sektörüyle birlikte İran ile Isparta arasında işbirliğinin gelişmesine katkı yapacağını umduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Ispartlı sektör temsicileri ile İran heyeti ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, İranlı konuklarına günün anısına plaket takdim etti.
Fikri Cinokur / Ajans Bizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!