Gökçealan’da JES’e İzin Yok

Gökçealan’da JES’e İzin Yok

İzmir’in Selçuk ilçesinin Gökçealan köyünde RE Enerji tarafından yapılmak istenen JES için halkın katılım toplantısına köylüler izin vermedi. Köylülerden Hanife Helvacı, “Bizim cesedimizi çiğnemeden buraya giremezsiniz. Herkes aklını başını alsın ve yaptıkları yanlıştan dönsün” dedi.

Birgün’ün haberine göre, İzmir’in Selçuk ilçesinin Gökçealan köyünde RE Enerji Yatırım Firması tarafından yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) karşı direniş sürüyor. Proje için köyün okul bahçesinde yapılması planlanan halkın katılım toplantısına bölge halkı izin vermeyerek protesto eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme; CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) ve Efes Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, çevre il ve ilçelerden sivil toplum örgütleri de köylülere destek verdi.

Yöre halkının avukatlarından Cem Altıparmak, projenin doğaya ve çevreye zarar vereceğini vurgulayarak, “Burada bir JES masalı dinlemek istemiyoruz. JES sunumunu dinlemeyeceğiz. Bu, toplantıyı yaptırmamak anlamına gelmiyor ancak bizim tavrımız çok net; biz peri masalı dinlemeye gelmedik. Buraya dükkân açtırmayacağız” dedi. Avukat Altıparmak ayrıca, çok sayıda imzayı ve dava dosyasını bakanlık personeline sunacağız. Hem bakanlığın hem şirketin cahilliğine son vereceğiz” şeklinde konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!