Göç İdaresindeki sorunlar: Memurlar çok şikayetçi

featured
Göç İdaresi’nde çalışan memurlar birçok konudan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Şikayetlerin en başında iş yükü altında ezildiklerini söyledi. Memurlar, üst kadroların kendilerine mobing uyguladıklarını da vurguladı. Yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımıza doğru bilgiler arz edilmemektedir” ifadesi ise dikkat çekti.

Ülke gündemini en çok meşgul eden ve beka sorunu olarak görülen sığınmacı konusunda ise cumhurbaşkanına doğru bilgilerin verilmediği yine şikayet yazısında dile getirildi:

  • Türkiye gündemini ve kamuoyunu meşgul eden en önemli meselelerden biri olmasına rağmen devletimizin halihazırda beka sorununu halletmeye çalışan icra kurulumuz heyetine ve cumhurbaşkanımıza doğru bilgiler arz edilmemektedir.

İki sayfalık yazıda; liyakat vurgusu yapılırken yurt dışı ve yurtiçi birçok etkinliğe, çalıştaya, eğitim organizasyonlarına hep aynı kişilerin gönderilmesinden şikayetçi oldukları ortaya çıktı:

  • Kimi meslek kültürü ve liyakati desteklen ve yönetim bilimi açısından öğrenen bir organizma olan kurumsal örgütümüz ve kıymetli cefakar ve çalışanları bir kısmı hizip ve mutlu azınlık ve aynı kadroda olduğumuz kimi il göç uzmanlarının eğitim çalışmalarına ve yurt dışı eğitim, çalıştay, gezi ya da görevlendirmelerde hep benzer kişiler görevlendirilmekte ve seçilmektedir.

Göç İdaresi memurlarının şikayetlerinin dile getirdiği 2 sayfalık yazı:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    13 Temmuz 2023, 22:47

    Yukarıdaki durumlar sadece il göç uzman yardıcıları/uzmanlar için geçerli değil.
    Kurumda çalışan diğer memurlar için de geçerli. Tayin hakları ellerinden alınmış referansı olanlar tayin olabilmektedir.
    Eş durumu ile tayin bile çok zor ellerinden geldiği kadar uzatıyolar.
    Kuruma acilen el atılmalı ve yerdeğiştirme yönetmeliğine uyulmalıdır
    Yoksa keyiflerine dilekçenizi uygun görmediklerinden tayin etmiyolar

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!