General Eslen’den korkutan analiz

General Eslen’den korkutan analiz

Washington’ın önde gelen Türkiye uzmanlarından Steven A. Cook, Erdoğan’ın sağlık durumunun giderek kötülediğini ve 2023’te ülke yönetiminde olmayacağını yazdı.

1 Ekim tarihinde CFR’nin dergisi Foreignpolicy’de Steven Cook imzası ve “Erdoğan Might Be Too Sick Leading Turkey” başlığı ile bir makale yayımlandı.

Amerika’da kimi gözlemcilerin Hulusi Akar’a sempatik baktığını söyleyen Cook, bunun çok yanlış olduğunu ve Savunma Bakanı’nın Erdoğan’la aynı görüşten geldiğini vurguladı. Akar’ın Türkiye siyasetindeki rölünün detaylıca anlatıldığı makalede Cook, “Türkiye cumhurbaşkanının sağlık durumunun kötüye gittiğine dair işaretleri görmezden gelmek ve işlerin yoluna gireceğine umut etmenin büyük bir hata” olacağını işaret ediyor. Cook, ordunun mevcut durumunun, Erdoğan sonrası için Akar’a güçlü bir pozisyon sağlayacağını da yazısında vurguladı.

Nejat ESLEN’ de Cook’un ortaya koyduğu bu analize, Türkiyenin son bir hafta içerisinde yaşadığı olayları öne sürerek yazısında şu ifadelere yer verdi.

“Kanımca Cook’un bu makalesinde, kilit ifade, Erdoğan sonrasında “sıkıyönetim şartlarında” Türkiye’nin yönetilmesi; makalenin bütününe bakınca da kilit ifade, “Türkiye’nin Erdoğan sonrasında, Akar tarafından sıkıyönetim şartlarında yönetilmesi” idi. Türkiye’de Cook’un bu makalesi konuşuldu, yazıldı. Ancak, hiç kimse Cook’un ifadesi ile sıkıyönetim şartlarında Türkiye’nin yönetilmesi konusunu tartışmadı.Hiç kimse Türkiye’de neler olacak da sıkıyönetim şartları oluşacak sorusuna cevap aramadı. Günler sonra bir televizyon programında Nagehan Alçı, durup dururken seçim süreci için “Kan akabilir, tansiyon çok yükselir, sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz…” dedi. Bu sözleri Alçı kendisi mi söyledi, yoksa birileri mi söyletti, bunu ben bilemem. Cook’un makalesindeki “sıkıyönetim şartları” ifadesinin yanına Alçı’nın “kan akabilir” ifadesini koyun. Ve şimdi düşünün. İsterseniz bu ifadelerin yanına Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi suikastler olabilir” sözünü de ekleyin. Şimdi iyice düşünün…Stefen Cook müneccim mi ki Türkiye’nin sıkıyönetim şartlarında yönetilebileceğini söyledi? Nagehan Alçı müneccim mi ki seçimlerde kan döküleceğini bildi? Yoksa, bütün bunlar, Türkiye ile ilgili ciddi bir planı mı işaret ediyor?”

Bu iki açıklamanın ardından dün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşması sırasında “Evlatlarım! Elinizde her zaman bir kalem olsun. Ama yeri geldiğinde de elinizde Zülfikar bulunsun” diyerek elindeki kılıcı gösterdi.
Kaynak: Nejat ESLEN

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!