Genelkurmay Başkanı’ndan Trump’a sert tepki: ‘Diktatör özentisi’

featured

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Amerikan askerlerinin “diktatör özentisine” bağlılık yemini etmediğini söylemesi, son dönemde gerginlik yaşadığı “eski ABD Başkanı Donald Trump’a gönderme” şeklinde yorumlandı.

Görev süresinin 1 Ekim’de sona ermesi ve yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown Jr’ın göreve başlayacak olması dolayısıyla Milley, Arlington’daki bir askeri üste düzenlenen resmi törende konuştu.  “Biz bir ülkeye, bir kabileye, bir dine bağlılık için ant içmiyoruz. Bir krala, kraliçeye ya da tirana, diktatöre bağlılık yemini etmiyoruz. Bir diktatör özentisine bağlılık yemini etmiyoruz” diyen Milley, bunlara değil, anayasaya bağlılık üzerine yemin ettikleri vurgusunda bulundu.

Trump, 27 Eylül’de, sosyal medya platformundan Milley’in, başkanlığının son ayında kendisinin bilgisi dışında Çinli mevkidaşı ile görüşmesini eleştirmişti. Milley de Trump’ın yaptığı paylaşımların ardından kendisinin ve ailesinin güvenliğini sağlamak için “gerekli tedbirleri alacağını” söylemişti.

BIDEN’DAN MILLEY’YE ÖVGÜ

ABD Başkanı Joe Biden da yaptığı konuşmada, Milley’in Panama’dan Haiti’ye, Afganistan’dan Irak’a birçok savaş bölgesinde görev yaptığını belirterek, askeri kariyerini ve vatanseverliğini övdü.

Dünyanın güvenlik açısından en karmaşık anlarından birinde Milley’in ABD ordusuna rehberlik ettiğini kaydeden Biden, “NATO’dan Hint-Pasifik’e, AUKUS gibi yeni stratejik ortaklıklar kurmaya, gücümüzü siber ve uzay alanlarında en ileri seviyede tutmaya kadar ABD’nin mevcut ittifaklarını güçlendirmede kritik rol oynadı” değerlendirmesinde bulundu. (AA)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!