Gazeteci Önkibar, "AKP sayesinde Mavi Vatan elden gitti, muhalfette ses yok!"

Gazeteci Önkibar, “AKP sayesinde Mavi Vatan elden gitti, muhalfette ses yok!”

Gazeteci Sabahattin Önkibar, AKP iktidarının kabul ettiği yeni deniz yetki alanı ile Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını kaybettiğini ve karaya hapsedildiğini iddia etti.

Önkibar, “Mavi Vatan elde gitti! Yunan ve Kıbrıslı Rumlar ne istedi ise o oldu. “ diyerek AK Parti iktidarının Avrupalı liderler önünde diz çöktüğünü ifade etti.

Türk sondaj gemilerinin artık sadece Yunanistan ve Kıbrıslı Rumların müsaade ettiği alanlarda olabileceğini, o alanların da kıyı şeridi ile sınırlı olduğunu söyledi.

İşte Sabahattin Önkibar’ın AK Parti iktidarını, ortağı MHP’yi ve sarı muhalefeti eleştirdiği o açıklamalar:

“Türkiye’yi yönetenler bu Yunan-Rum işgaline boyun eğdiği içindir 2 Haziran Avrupa Birliği Zirvesi’nden Türkiye’ye yeşil ışık yakılmıştır. Merkel ve Macron’un zirve sonrası olumlu yaklaşımlarının sebebi budur.

Fransa Cumhurbaşkanı’nın NATO Zirvesi sonucu Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme bunun sonucudur.

Cevap verin; Ey İslamcılar iz ki Ege’deki 12 ada konusunu bile çarpıtıp “Ege Yunan Gölü yapıldı deyip Lozan’a bile onlarca yıldır “hezimet” diyordunuz.

Bırakın Ege’nin tamamını, Akdeniz’in tamamını bile sırf koltuğunuzu korumak adına Palikarya’ya terk ettiniz.

Yunan ve Rumların deniz yetki alanlarının kabul edilmesinin anlamı aynen budur.

Bu kararınızla Türkiye denizlerden sayenizde denizlerden kuşatılacaktır.

Doğu Akdeniz’deki trilyonlarca dolarlık gaz ile petrolden pay alamayacaktır. Kmin malını kime verdiniz.

Hadi milleti umursamadınız, tarihe nasıl cevap vereceksiniz?

Pardon madem Yunan’a boyun eğecektiniz, o zaman Libya’ya gitmek ve şehitler vermek neden?

Amacımız Libya ile ortak deniz yetki alanı değil miydi ve bu elde edilmişken Yunan tezlerini kabul etmek niçin?

Tek bir izahı var bugün Türkiye’yi yönetenler için iktidar ve koltuklarını korumak, vatanı korumaktan daha azizdir.

Bugün bunu yapan yarın neler yapmaz!

Sözde milliyetçi parti başkanı Devlet Bahçeli yapılanı seyretmekten öte destek bile veriyor. Cevap ver Bahçeli, sen de yoksa bugünün Vahdetleri, işbirlikçilerinde misin? Değilsen, bu zillete neden susuyorsun, neden peşkeşe göz yumuyorsun?

CHP ve İYİ Parti neredesiniz? “Mavi Vatan gitti.” diyorum alayınızdan tık yok. Bu mudur milliyetçilik, bu mudur Atatürkçülük yoksa suskunluğunuz Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek için ümit bağladığınız Avrupa Birliği ile ABD gücenmesin diye mi?

Avrupa ABD kişisel olarak zorda gördüğü Erdoğan’dan sürekli taviz alıyor, indirmek için de haliyle neden acele etsin?

Bu hadise turnusol kâğıdı gibidir, kimin ne olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’nin Tayyip Erdoğan kadar bir de muhalefet sorunu var. Üzgünüm ama Atatürk’ün kurduğu CHP ile ortağı İYİ Parti sanki Batı’nın yönetimindeki şirketler gibidir. Liderleri de CEO’ları çağrıştırıyor.

Öyle olduğu için de Türk Devleti bizzat Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle söylüyorum; “Yıkılmış” iken muhalefet yükselemiyor. Zira ortaya program ve hedef koyamamamın yanı sıra güven bile veremiyorlar.

Toplumu Sedat Peker kadar heyecanlandıramıyorlar. Böyle bir muhalefet yapısı ile düştüğü bu bataklıktan Tayyip Erdoğan gitse bile nasıl çıkar?

Bir şey daha kanıtlandı. Meğer Saray yani iktidarın darbe diyerek amiralleri korkutması bunun içinmiş yani Mavi Vatan’ın peşkeş çekilmesinin milletten saklanması içinmiş.

Bu amaçla korku salınmış. Ne yaparlarsa yapsınlar şahsi korkularla teslim olmuş iktidar ve ABD-Avrupa kuklası muhalefete rağmen biz bedeli ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarları ve Atatürk Cumhuriyeti adına gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz.

Pazartesi günü Brüksel’de yapılacak Joe Biden Tayyip Erdoğan Zirvesi’ne gelince ABD, Tayyip Erdoğan’ın üzerini çizmiştir ki ABD-Avrupa medyasında bu durum açıktan dillendiriliyor.

ABD süpürmek için acele etmemesinin sebebi Erdoğan kişisel kaygılarından faydalanarak büyük tavizler almak çabasıdır.

Mavi Vatan konusunda bunu başardılar. Ancak kaçınılmaz akıbet elbette olur, yani Tayyip Erdoğan süpürülecektir. Tayyip Erdoğan ABD’nin bu kararını ters yüz etme adına seferber olmasına seferberdir, Yunanistan’a tavizler vermiş, Fransa’ya boyun eğmiştir.

Rusya kızdırma adına Ukrayna ile flört etmiştir, Polonya ve Gürcistan ile yakınlaşma görüntülerine gitmiştir.

Afganistan’dan çekilen ABD’nin boşluğunun doldurulması için Kabil Havalimanı’nın korunmasına gönüllü olunması bunların yansımasıdır.

Joe Biden’ı memnun etmek için sentetik şekerin önü açılmış ve Karadeniz’de yeri keşfedilen doğalgazın ABD şirketlerine devredilmesi an itibariyle masadadır.

Bu Biden ve Erdoğan ortak çalışmasına sebep olur mu derseniz beyaz sayfa zor açılır. “

 

 

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!