Galatasaray’ın hocası Okan Buruk’tan transfer açıklaması!

featured

Spor Toto Süper Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, Özgür Buzbaş’ın sorularını yanıtladı.

Buruk’un açıklamalarından satırbaşları şunlar:

İtalya futbolu değişim içerisinde. Geçmişte hepimizin gözüne sıkıcı geliyordu ama bir gelişim söz konusu. Favori tabii ki Manchester City, çok formdalar. Teknik direktör farkı çok önde. Oyunu değiştiren bir teknik adam Guardiola

Kendim ile ilgili bir gün Galatasaray hocası olacağımı biliyordum ama doğru zamanda doğru insanlarla olmasını istiyordum. Dursun Özbek ve yönetimi seçilirse Galatasaray’a gelme ihtimalim olduğunu biliyordum. Dursun başkan ve Erden Timur ile çok fazla şeyimiz eşleşti. Bu takıma bir değişim gerekiyordu. Planlarımızı da hep büyük bir değişim üzerine kurduk.

Geldiğim sezon Fatih Hoca ile Avrupa’da önemli bir başarı yakalanmıştı. Sonrasında Torrent kampı ben gelmeden 1 hafta sonraya ayarlamıştı. Ben erkene çektim. Hatta Boey, ‘Ben kendimi buna göre ayarladım’ falan dedi.

Sezon başındaki zorlu fikstürden beklediğimiz puanla çıktık. Alanyaspor maçında istediğimiz oyunu oynadık, sonrasında 14 maçlık galibiyet serisi geldi. Öz güvenimizin arttığı maçlar Başakşehir ve Beşiktaş maçlarıydı.

Sezon boyunca çok az adale sakatlığı yaşadık, bazı oyunculara az süre verebildik. Kazandıkça arkadaşlık, dostluk ve birliktelik daha fazla artıyor. Oyunculara esneklik göstermek gerekiyor, motivasyonları artıyor. Diziliş olarak çok fazla değişiklik yapmadım, oyuncuları form durumuna göre değiştirdik.

Fenerbahçe’ye 8, Beşiktaş’a 10 puan fark attık, yakaladıkları puanlar şampiyonluk puanıydı. Beşiktaş maçına çok konsantre çıkamadık ve hatalar yaptık. Fenerbahçe’ye karşı içeride dışarıda bu kadar rahat kazandığımızı hatırlamıyorum. Beşiktaş maçından sonra birçok insan ı ben sakinleştirdim, ‘Rahat oldun’ dedim. Başakşehir’de şampiyon olup 6 ay sonra takımdan ayrıldım, bunlar tecrübe kazandırıyor.

Icardi’nin durumuna göre 1 santrfor alabiliriz. Torreira, Boey ve Nelsson başta olmak üzere birçok oyuncumuza ilgi var.

Ferdi ve Arda Güler lig kalitesinin üzerinde oyuncular. Cenk Tosun iyi bir ikinci yarı geçirdi. Gedson çok iyi performans sergiledi.

VAR hakemlerinin kalitesini artırmak gerekiyor. 4. hakem ile sürekli konuşmak bana mahsus bir durum değil, dünyanın her yerinde böyle. Beni kenarda en fazla rahatsız eden şey, hakem kararlarında standart olmaması.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!