Furkancılar bu kez de Adana Emniyet Müdürü’nü hedef aldı

Furkancılar bu kez de Adana Emniyet Müdürü'nü hedef aldı

Gaziantep’teki cami provokasyonundan sonra İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’i istifaya sürükleyen Furkancıların hedefi bu kez de Adana Emniyet Müdürü.

Gaziantep’teki cami provokasyonundan bir gün sonra bu kez Adana’da, 3 Mayıs gecesi Alparslan Kuytul ve yanındaki kalabalık grup da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip dışarı çıkarak 22 camide toplanmaya çalıştı. Polis ekipleri Kuytul ve yanındakileri evlerine dönmesi konusunda uyardı. Ancak uyarıları dikkate almayan Kuytul ile yaklaşık 400 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Sorgulanmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin bazıları serbest bırakıldı, Alparslan Kuytul ve bazı şüphelilerin gözaltı süresi uzatıldı.

Gaziantep’teki cami provokasyonuyla İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’i istifaya sürükleyen Furkancıların bu kez hedefinde Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci var.

Furkancılar, Adana’daki gözaltıların ardından sosyal medyada “AdanaEmn Müdürüİstifa” etiketiyle paylaşımlar yapıyor.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, pandemi kısıtlamalarını hiçe sayarak ‘itikaf’ yapacakları gerekçesiyle kentteki 3 camide toplanan Furkan Vakfı üyelerinin gözaltına alınması ve cami içindeki biber gazlı müdahalenin ardından yaşananlar üzerine yazılı açıklama yaparak, emekliliğini istemişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!