Fransa 38 milyon kişiye 100 avro enflasyon ödeneği veriliyor

Fransa 38 milyon kişiye 100 avro enflasyon ödeneği veriliyor

Fransa 38 milyon kişiye 100 avro enflasyon ödeneği veriliyor. Doğal gaz fiyatı da 2022 yılı sonuna kadar donduruluyor.

 

Fransa Başbakanı Jean Castex, yaptığı açıklamada, enerji fiyatlarındaki yükselmeye karşı mücadele kapsamında “ayda net 2 bin avronun altında para kazanan bütün Fransızlara ayda 100 avro enflasyon ödeneği verileceğini” açıkladı.

Ayda net 2 bin avro, Fransa’da ortalama ücrete karşılık geliyor.

Başbakan Castex, “Bu, çalışan insanlar, emekliler ve iş arayan işsizler için orta sınıf ödeneğidir” dedi. 100 avroluk ödenekten 38 milyon Fransız yararlanacak. Jean Castex, “38 milyon Fransızın yapacağı bir şey yok. Bu ödenek otomatik olacak” diye ekledi.

Başbakan Castex, bu ödeneğin bir kerede ödeneceğini ve ücretlilere ödemenin aralık ayında, devlet memurlarına ocak ayında, emeklilere ise daha sonraki bir tarihte yapılacağın belirtti. Castex, öğrencilerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu ödeme için devletin kasasından 38 milyar avro çıkacağını kaydeden Başbakan Castex, “Alım gücünün korunması, bizim yol gösterici gerçeğimizdir” dedi ve Fransa’nın kamu açığı konusundaki yükümlülüklerini yerine getireceğini bildirdi. Hükümet, yüzde 5’lik bir açık öngörüyor ki bu oran 2021’e göre keskin bir düşüşe işaret ediyor. Başbakan, 2022’de bu hedefi tutturacağız” dedi.

Fransa’da geçen hafta motorinin pompa fiyatı 2 santim artarak, ortalama litre fiyatı tarihî bir seviye olan 1,56 avroya çıkmıştı. Kurşunsuz 95 oktan benzinin litre fiyatı ise ortalama 1,62 avro. Akaryakıt fiyatları, sarı yelekliler hareketinin başladığı 2018 sonbaharındaki fiyatları geçti.

Başbakan Castex, doğal gaz fiyatının sadece Nisan 2022’ye kadar değil, bütün 2022 yılı boyunca dondurulacağını belirterek, “Uzmanlar bize, fiyatların düşmesinin muhtemelen beklenenden daha yavaş olacağını söylüyor” dedi.

Kaynak: AjansBizim

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!