Köşeye Sıkışan Akşener'e FETÖ'den Temize Çekme Desteği

FETÖ’den Akşener’e Temize Çekme Desteği

Eylül 2020’de gerçekleşen ve Türk milliyetçilerinin tasfiye edildiği kongre sonrasında başlayan İYİ Parti’den çözülmeler sürerken parti, ağır savunmalarla baskı altında kaldı. İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın “Bavullar karşılığında partinin onurunu sattınız.” İddiası ve “CHP’nin uydu partisi oldunuz” açıklaması ardından yaşanan gelişmeler Özdağ’ın haklı olduğunu ortaya çıkardı.

08 Mart 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın isimlerini yan yana getirerek yayınladığı kutlama tweeti, İYİ Parti tabanından tepki çekmesine rağmen Meral Akşener söz konusu tweet ile ilgili, “Arkadaşlarımızın fikirlerine saygı duyuyorum.” açıklaması yapmak ile yetindi.

Bu olayın kendisinde oluşturduğu stres ve baskı ile TBMM grup toplantısında konuşan Akşener, gündem sorunlarını dile getirmek yerine gündemi değiştirmek için MHP’ye saldırdı.

İYİ Parti Genel Başkanı konuşmasında, MHP genel merkez yöneticilerine “çocuk tecavüzcüsü” suçlaması yaptığı imalarda bulundu.

Meral Akşener, konuşmasının sonunda ise öldürülse de yolundan dönmeyeceğini sert bir şekilde ifade etti.

Akşener’in konuşmasının her satırı 10 Mart gününün akşamı FETÖCÜ Youtuberlarca canla başla savunmaya geçildi. Ahmet Nesin ve Said Sefa, Meral Hanım’ın metninden yola çıkarak kendisine suikast yapılabileceğini, MHP’nin millet ittifakına destek verenlere saldırdığını ifade ettiler. Said Sefa, İYİ Parti ve HDP ile ilgili devletin itibar suikasti planları olduğunu belirterek Meral Akşener’ie mağdur lider, mağdur kadın pozisyonu ile puan kazandırma çabasına girişti.

Peki, öldürülme meselesi nereden çıktı?

FETÖCÜ Said Sefa Youtube kanalından 05 Mart 2021 tarihinde İYİ Parti ve HDP’ye tuzak kurulmak istendiği senaryosunu anlattı. Meral Akşener’in ise gazi meclis çatısı altında yaptığı grup konuşmasında FETÖCÜ Said Sefa’nın konuşmasını referans alması son derece dikkat çekici idi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!