Fed Kararı Sonrası Dolar Sert Yükseldi

Erdoğan’ın Açıklamasından Sonra Dolar Tarihi Rekorunu Kırdı!

ABD Merkez Bankası (Fed)’in açıkladığı kararlar ve Powell’ın basın toplantısındaki mesajlarıyla birlikte dolar/TL 8,50’den 8,60 TL üzerine yükseldi.

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 0 – 0.25 aralığında sabit tuttu.

Fed’in açıkladığı “Ekonomik Projeksiyon Raporu”na göre, bu yıl ve gelecek yıl için faiz tahminleri bir önceki raporda olduğu gibi yüzde 0,1 seviyesinde kaldı. Fed yetkilileri 2023 sonu için faiz tahminini yüzde 0,1’den yüzde 0,6’ya yükseltti.

Fed Başkanı Jerome Powell, kararın ardından yaptığı açıklamada, “Katılımcıların çoğu faiz artırımı için şartların önceden tahmin edilenden daha erken karşılanacağını tahmin etti. Faiz artırımı ekonominin güçlü olduğu anlamına gelecek. Faiz artırımından sonra da politika oldukça destekleyici olmaya devam edecek. Eğer enflasyon bekleyişleri çok yukarı gider ise politikada ayarlama yapmaya hazırız.

Arz darboğazı etkileri enflasyon üzerinde öngörülenden daha büyük yukarı yönlü baskı yaratıyorlar. Ekonomide yeniden açılma süreci öngörülemez. Enflasyon beklediğimizden daha yukarı dönebilir ve daha ısrarcı olabilir. Uzun vadeli enflasyon beklentileri Fed hedefi ile daha geniş olarak tutarlı görünüyor” ifadelerini kullandı.

Dolar kuru, Fed’in açıkladığı kararlar ve Powell’ın basın toplantısındaki mesajlarıyla birlikte 8,50’den 8,60 TL üzerine sıçradı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!