Fatih Altaylı, Kredi Kartı Düzenlemesi İçin Net Tarih Verdi, Hurmalı Yorumu Gündem Oldu

featured

Bankacılık Düzenleme ve İzleme Kurumu’nun (BDİK) Aralık 2023 raporuna göre, 2022’ye kıyasla bireysel kredi ve kredi kartı borçlarındaki toplam artış %80’in üzerine çıktı. Kredi kartı borçları ise aynı dönemde neredeyse 2,7 katına çıktı.

Bireysel kredi kartı harcamalarının %43’ünü oluşturan taksitli kart harcamaları 507 milyar lira seviyesine ulaştı. Taksitli bireysel kredi kartı harcamaları 2022 sonunda yaklaşık 220 milyar lira seviyesindeydi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki artışı engellemek için çalışmalar başlattıklarını ve birkaç çözüm önerisi olduğunu belirtti. Kredi kartı taksit sınırlamasıyla ilgili tarih konuşmaları yapılırken, Gazeteci Fatih Altaylı, düzenlemelerin seçim sonrasında gerçekleşeceğini açıkladı. Altaylı, konuyla ilgili bir yorum yaparak, “Vatandaş oldukça zor durumda kalacak. Yazın yediğin hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır” dedi.

Kabine Toplantısı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki (TCMB) başkan değişikliğinin ardından ilk kez gerçekleştirilecek. Toplantıda enflasyona karşı alınabilecek önlemler de ele alınacak. Bu çerçevede, uzun süredir gündemde olan kredi kartı sınırlaması için de seçim sonrasının işaret edildiği kulislerde konuşuluyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren Gazeteci Fatih Altaylı, kredi kartı kullanımının bankacılık sektörü için bir risk oluşturduğunu ifade etti. İcra takip dosyalarında büyük bir birikim olduğunu ve kredi kartlarıyla ilgili icra takiplerinde de önemli bir artış yaşandığını belirtti.

Bu önlemleri almak zorundalar, başka çareleri yok. Gerçekleştirmemeleri mümkün değil. Asıl tedbirleri seçim sonrasında alacaklar. Bu tedbirleri almak zorundalar ve yanlış bir adım atmış olmayacaklar. Ancak vatandaş oldukça zorlu bir süreçten geçecek. Yazın yediğin hurmalarla ilgili güzel bir tabir vardır” diyerek kredi kartı sınırlamasının tarihini açıkladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!