Facebook’tan Canlı Ses Odaları Açıklaması

Facebook’tan Canlı Ses Odaları Açıklaması
Mark Zuckerberg, chief executive officer of Facebook Inc., speaks during the Facebook F8 Developers Conference in San Francisco, California, U.S., on Wednesday, March 25, 2015. Zuckerberg plans to unveil tools that let application makers reach the social network's audience while helping the company boost revenue. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Facebook, Cluphouse’a benzer şekilde sesli sohbet odalarının erişimini sınırlı sayıda kullanıcıya açtığını duyurdu.

“Canlı Ses Odaları (Live Audio Rooms)” adını verdikleri özellik için Facebook’un yaptığı açıklamaya göre, söz konusu özellik şuan için sadece bazın tanınmış kişiler ve Facebook gruplarının erişimine açıldı.

Yalnızca ABD’li Kullanıcılar

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, canlı ses odalarının ilk etapta yalnızca ABD’deki iOS kullanıcılarına açık olduğunu ancak kademe kademe kulanım alanının arttırılacağını duyurdu.

Ses odaları yalnızca iOS kullanıcıları tarafından oluşturulabiliyor olsa da Android veya web kullanıcıları da ses odalarına katılım sağlayabilecekler.

Davet Ve Konuşmacı Sınırı

Facebook, her oda için 50 konuşmacı sınırı belirlerken, oda sahiplerinin diledikleri tanınmış kişilere konuşmacı davetiyesi gönderebileceğini de duyurdu.

Grup Özellikleri Belirlenebiliyor

Grup yöneticisine isterse yalnızca kendisinin konuşma hakkı vereceği kişilerle isterse de herkese açık olarak yayın yapabilecek.

Altyazı Özellikli Podcast

Facebook’un podcastler konusunda kullanıcı isteklerine daha çok kulak verdiğini söyleyebiliriz. Şu an için sınırlı sayıda podcast bulunsa da tam ekran oynatıcı, mini oynatıcı, ekran kapalıyken oynatma seçeneği gibi özellikler, Facebook’un podcast özelliği için sunduğu arayüz detayları arasında bulunuyor. Kullanıcılar Facebook’taki podcastlere doğrudan ana sayfadan da ulaşabilecekler.Yaz aylarının ilerleyen dönemlerinde podcastler için altyazılar ve kısa klipler gibi özellikler de eklenecek.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!