Escobar davasında beraat kararı!

featured

Zafer Partisi kurucu il başkanı Turgut Şahin, Dönemin Yeşilyurt ilçe başkanı Musa Osmanoğlu, il başkan yardımcısı Baki Üstün’ün yargılama süreci devam ettiği Escobar pankartı davasında 26 Ekim itibarıyla beraat kararı çıkmıştır. Kurucu il başkanı Turgut Şahin dava kararı sonrası açıklamada bulundu:

16.09.2022 tarihinde Zafer Partisi il binasına “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankartı uyuşturucuyla mücadele amacı ile farkındalık yaratmak için astık. Pankartı astıktan çok kısa bir süre içinde polis ekipleri parti binamıza geldiler ve pankartı kaldırmamız gerektiğini söylediler. Bu pankartın herhangi bir suç teşkil etmediğini herhangi bir mahkeme kararı olmadan kaldırmayacağımı belirttim.
Bir saat sonra mahkeme kararı ile geldiler pankartı alıp paylaşım yaptığımız fotoğrafta bulunan dönemin Yeşilyurt ilçe başkanı Musa Osmanoğlu ve il başkan yardımcısı Baki Üstün ile birlikte tutuklanıp sırası ile emniyete, savcılığa ve nöbetçi mahkemeye çıkarıldık. Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldık. Bu süreçte pankart üzerinde bulunan Kel kafa figürünün Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ ve dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki polemikler yüzünden Süleyman Soylu olacağını düşünerek biz yargılandık. Avukatımız Muhammed Afşin Arıkan’ın suçta somut delil olması gerektiğini bu yüzden Süleyman Soylu’nun adli tıpa götürülerek pankarttaki kel kafa figürünün kendisine ait olup olmadığının tespit edilmesi için yazdığı dilekçeye rağmen kısa sürede basit usul yargılama ile ceza aldık. Bunun durumun hukuksuz bir karar olduğunu belirterek itiraz ettik. Normal yargılama sürecimiz başladı.
Bugün 26 Ekim Perşembe mücadele arkadaşlarım ile birlikte kutlu bir Zafer kazandık. Adalet yerini buldu. Zafer Partisinin bir neferi olarak her zaman milli olup geleceğimize zarar verecek ve nesillerimizi etkileyecek uyuşturucu ile mücadele edeceğiz.
Zafer Yakın Meşaleleri Yakın.
Turgut ŞAHİN
Malatya kurucu il başkanı

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!